Kultura

Koncert „Lutajuća srca & prijatelji“ na TV Kopernikus

Veliki koncert niških pevača i muzičara kojim je obeleženo pola veka grupe „Lutajuća srca“ biće emitovan u četvrtak 8. juna na TV Kopernikus od 22.40.

Ovaj koncert koji je posvećen osnivačima Milanu Minji Markoviću i Miroljubu Miki Jovanoviću održan je  krajem maja u Narodnom pozorištu Niš, a poklon je producenta Olivera Paunovića.

Spomenka Krstić Đokić i Vladimir Crnomarković sadašnji članovi grupe uz prijatelje i dugogodišnje saradnike raznežili su publiku u dvočasovnom programu koji je obilovao evergrin hitovima, nisu izostali ni noviteti. Glumci Ivana i Riki Nedović dirljivim govorima setili su se velikana niške kulturne scene Miše Jovića, Timošenka Milosavljevića, Desimira Stanojevića, Minje i Mike ispričavši anegdote iz njihovih druženja ali i detalje koji do sada nisu bili poznati javnosti. Pesme Lutajućih srca ali i svoje numere izveli su na koncertu Ansambl Groš, sin Minje Markovića Đorđe Marković, Vokalna grupa Konstantin, Dejan Najdanović Najda sa sinom i Niški kamerni hor sa dirigenticom Ivanom Milošević.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com