Kultura

Koncert “Impresije” – Sve bilo je muzika

U utorak, 18 aprila od 20 sati u Domu vojske održava se koncert “Sve bilo je muzika” na kome će ljubitelji pop muzike moći da čuju najveće hitove šezdesetih, sedamdesetih i osamedesetih godina 20. veka. Orkestrom “Impresija” dirigovaće poznati srpski kompozitor Vojkan Borisavljević, a nastupiće i niški solisti. Koncert će trajati oko dva sata, a ulaz je slobodan.

“Devojko mala”, “Potraži me u predgrađu”, “Da li znaš da te volim”, “Još malo”, “Gori vatra”, samo su neke od dvadesetak pesama koje će niški orkestar “Impresija” , zajedno sa solistima, izvesti na koncertu u utorak u sali Doma vojske.

Orkestrom, koji je za ovu priliku,”pojačan” duvačima, sintisajzerom i gitarama i broji trideset muzičara,  dirigovaće Vojan Borisavljević, poznati kompozitor.

“Sarađivao sam sa Lutajućim srcima osamdesetih godina. U utorak ćete čuti i dve moje pesme, “A sad adio” i “Brod za sreću”, nisam hteo da preterujem. Imamo lepu saradnju i zapravo prvu put dirigujem u Nišu za svojih 50 godina rada. Ne znam zašto”, kazao je uz osmeh Borisavljević

Kako je Niškim Vestima rekla Snežana Jovanović, osnivač “Impresije” i violinistkinja, koncert je nazvan po popularnoj pesmi Arsena Dedića.

“Pesma “Sve bilo je muzika” je evergrin naše pop muzike, a koncert će početi hitovima iz šezdesetih, završno sa pesmama niškog Kerbera. Gosti će biti najpoznatija niška vokalna imena Gale, Najda, Oliver Katić, Varvara Anastasijević, Jelena Jakovljević i naravno, Lutajuća srca”, istakla je Snežana Jovanović.

Snežana Jovanović

 Za scenografiju će biti zadužena Milica Štrbo, takođe osnivač orkestra “Impresija”, koja je niškoj javnosti poznata po umetničkim lutkama koje stvara.

Za učesnike koncerta je danas u Gradskoj kući priređen prijem, a sa njima su razgovarali zamenik gradonačelnika, Miloš Banđur i večnica resorno zadužena za kulturu, Jelena Mitrovski.

Koncert u Domu vojske pokazaće da je Nišu potrebno više ovakvih muzičkih događaja, a vrlo je moguće da će biti pokrenut i festival zabavne muzike, saglasni su svi muzičari.

Ovaj svojevrsni praznik zabavne i evergrin muzike počinje u 20 sati, u utorak 18. aprila, a ulaz je slobodan.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com