Kultura

Koncert Duo Perfeto u Maloj sali NKC- a

Koncert umetničke muzike za duo violina-violončelo biće održan 26. septembra u 20 sati u Maloj sali Niškog kulturnog centra. Izvođači su Duo Perfeto – Vesna Jansens, violina, Dušan Stojanović, violončelo.

Na programu će se naći dela Stevana Stojanovića Mokranjca – iz rukoveti (za duo pripremila Vesna Jansens) L.V.Betovena – Alegro iz Dua u C-Duru, Johanesa Bramsa –Mađarska igra br.5, Dejana Despića – Divertimento, Svetislava Božića – Mala Jektenija (2019) posvećeno izvođačima, Aleksandra Vujića – Igre za duo violina-violončelo, Aleksandra Simića – Kadiš (Kaddish) za violinu i violončelo, Smiljane Vlajić – Igra Volhova (2019) posvećeno izvođačima, Kolaž popularnih melodija – Džoplin, Krasler, Brams…

Kamerni ansambl Perfeto je osnovan u drugoj polovini 2018. godine, sa ciljem da promoviše kompozicije pisane za gudačke instrumente violinu, violu i violončelo, u različitim kombinacijama – kao duo i trio.

Do sada je održao više koncerata u različitim gradovima u Srbiji, realizovao je projekat koncerata sa delima srpskih kompozitora u saradnji sa SOKOJ-em, i ostvario trajne snimke za muzički arhiv Radio Beograda.

Nekoliko srpskih kompozitora je posvetilo svoja dela ovom ansamblu.

Kamerni ansambl Perfeto čine Vesna Jansens, violinistkinja i Dušan Stojanović, violončelista.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com