Kultura

Koncert Dua „Dolčeca“ – Melodia sentimental u Velikoj sali NKC – a

Koncert Dua „Dolčeca“ – Melodia sentimental, zakazan je za 8. juna od 20 sati u Velikoj sali Niškog kulturnog centra.

Duo Dolčeca nastao je 2007. god. kao rezultat saradnje soprana Anite Ferlež-Eraković i pijanistkinje Slobodanke Pajić. Srećno odabran naziv dua govori o skladu i harmoniji dveju umetnica koje misle, dišu i muziciraju kao jedno, bojeći i dočaravajući notni tekst ličnim emocijama, zasnovanim na ljupkosti, umilnosti i senzualnosti.
Repertoar dua Dolčeca čine lied, zatim solo pesme domaćih kompozitora iz doba romantizma, kompozicije savremenih autora, ali i najlepše i najpopularnije arije operske literature.

Foto: NKC

 

“Originalan muzički izraz, iskren doživljaj i interpretativnu sugestivnost dua Dolčeca sa neskrivenim simpatijama pozdravila je i publika, koja je pozitivno ocenila njihove dosadašnje nastupe”, kažu organizatori.

Na programu koncerta će se naći popularne pesme i arije Pučinija, Rosinija, Donicetija, Dvoržaka i mnogih drugih značajnih kompozitora.

Karte za koncert se mogu kupiti po ceni od 500 i 300 dinara za đake studente i penzionere, svakog radnog dana u Knjižari „Branko Miljković“ na Bulevaru dr. Zorana Đinđića (preko puta UKC-a), kao i u holu NKC-a, pred sam početak koncerta.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com