Kultura

Koncert “DAMAMA NA DAR” otvara novu sezonu Fakulteta umetnosti

Tradicionalnim revijalnim koncertom “Damama na dar” koji će pratiti izložba “Plakati 2013-2017.” Fakultet umetnosti u Nišu svečano počinje novu Koncertnu sezonu. Koncert će biti održan večeras od 20 sati u Koncertno-izložbenom prostoru FU, Knjaževačka 2a, a ulaz je besplatan.

Na koncertu, koji šestu godinu zaredom organizuje Fakultet umetnosti, učestvuje desetak studenata ove visokoškolske ustanove, među kojima su Stefan Simonović tenor i Miloš Vuković, student gitare u klasi mr Vesne Petković, jedan od najtalentovanijih gitarista u poslednjih nekoliko decenija na ovim prostorima, prema mišljenju profesora fakulteta.
Na programu su dela kompozitora koji su stvarali u XVI veku do muzike modernog doba.

Detaljnije informacije o programu koncerta možete pogledati ovde.

U osveženom prostoru sa modernijom opremom, publika će imati priliku da uživa u izvođenju talentovanih studenata, pobednika brojnih takmičenja i da pogleda izložbu na kojoj će biti izloženi plakati studenata Departmana za primenjene umetnosti, pod mentorstvom prof. mr Slavice Dragosavac, kreirani za Koncertnu sezonu FU.

U prethodnih pet godina više od 500 izvođača nastupilo je na više od 200 koncerata i za svaki od njih vladalo je veliko interesovanje. Sa Fakulteta umetnosti u Nišu najavljuju bogatu koncertnu sezonu i pozivaju Nišlije da svake srede dođu i uživaju u kvalitetnom izvođenju klasične muzike niških studenata. Ulaz za sve koncerte je besplatan.
Fakultet umetnosti u Nišu dobitnik je nagrade “Organizator godine” za Koncertnu sezonu FU koju dodeljuje renomirani magazin “Muzika klasika” za 2016. godinu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com