Kultura

Koncert “ClassicArt String Quartet i Ensemble” i Evice Radevske u Simfonijskom orkestru

“ClassicArt String Quartet i Ensemble” i Evica Radevska održaće koncert u Sali Simfonijskog orkestra u subotu, 08. decembra, od 19 časova. Publika će imati prilike da čuje jedinstveno izvođenje kompozicija Ludviga van Betovena za Gudački kvartet op.59, br.1 ‚‚Razumovsky” i Sekstet za dve horne i gudački kvartet, op.81b.

Evica Radevska i “ClassicArt String Quartet i Ensemble” imaju dugogodišnju zajedničku saradnju, a ovo im je prvi zajednički javni nastup.

 

Evica Radevska

“Upoznali smo se povodom snimanja muzike jednog argentinskog kompozitora. To je bila naša prva zajednička saradnja i bilo je izuzetno iskustvo. I evo, i dan danas sarađujemo i radimo snimanja, a ovo nam je prvi zajednički javni nastup”, rekla je Evica.

“ClassicArt String Quartet i Ensemble” čine Ljudmil Nenčev, Cvetelina Popova-Stojkova, Evgenia Georgieva Badžieva-Dimova, Kristiana Alipieva Genova-Mihailova i Mihail Mihaylov. Za sebe kažu da su kolektiv entuzijasta koji je posvećen deljenju tog svog entuzijazma za muziku koju sviraju sa njihovom publikom.

“Izvodimo klasičan kao i repertoar koji se čuje po prvi put, stvaramo eksperimentalne i tradicionalne događaje, sviramo akustične instrumente i istražujemo multimedijalne projekte. Naša zajednička vizija – stvarati muziku među prijateljima! I dovesti publici našu ljubav prema muzici koju sviramo”, navode iz “ClassicArt String Quartet i Ensemble”.

Sedište im je u Sofiji, Bugarska, a domaćin im je Sofijska filharmonija.

Evica Radevska je rođena u Zaječaru, gde je završila osnovnu školu na dva odseka – za klavir i hornu. Nakon završene gimnazije u Zaječaru, ona je dolazi u Niš gde upisuje i završava Filozofski fakultet, odsek engleski jezik i književnost i studije horne u klasi profesora Vladislava Grigorova.

Tokom svoje bogate muzičke karijere dobijala je brojne nagrade na međunarodnim takmičenjima, i nastupala na brojnim festivalima, kako u zemlji, tako i u čitavom svetu.

Karte za ovaj koncert mogu se kupiti po ceni od 400 dinara u Simfonijskom orkestru, kao i u školi engleskog jezika “Londons School” u Nemanjinoj 2, svakog dana od 17 do 22 časa do petka.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com