Društvo

Konačno! Voda će poteći iz česme u niškoj Tvrđavi

Jedina javna česma u niškoj Tvrđavi mesecima ne radi, sa njene slavine ipak će poteći voda i to za samo nekoliko dana, obećavaju iz niškog vodovoda.

Ona je bila preko potrebna i prethodnih meseci ali su njeno puštanje u rad ipak ubrzali letnji festivali koji dovedu u Tvrđavu na hiljade turista.

Pre dva dana Gradska opština „Crveni krst“ uputila je zahtev prema JKP „Naissus“ da u funkciju stavi javnu česmu koja se nalazi u niškoj Tvrđavi, jer su sve javne česme u ingirenciji opština na čijoj se teritoriji nalaze. Upravo ovaj zahtev se i čekao.

„Postupak je takav da će proći nekoliko dana dok sačekamo one hemijske i bakterijološke analize. Ništa ne zavisi od nas. Voda jeste iz našeg sistema ali mi česmu ne možemo da pustimo u rad dok ne budu gotove sve analize“, kaže Zoran Ignjatović, PR JKP „Naissus“

Analize su već u toku, kažu u niškom vodovodu.

„Potrebna su tri uzastopna dobra rezultata, sa potvrđenim kvalitetom vode, gde hemijski i baketriološki ona mora da bude ispravna. Kada nam stignu ispravni rezultati iz niškog Instituta za javno zdravlje onda puštamo u rad i česmu. Već su uzeti prvi uzorci i čitav postupak biće završen za nekoliko dana “, rekao je Ignjatović.

Pre tačno dve godine na godišnjicu niškog Vodovoda ova česma je obnovljena i puštena u rad.

Ukupno 19 javnih česama na teritoriji Gradske opštine Medijana radi, dok ostale česme koje ne rade na teritoriji drugih gradskih opština čekaju upravo opštinare koji zahtevom prema vodovodu mogu da iste osposobe.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com