Virus KoronaZdravlje

Kon: Evidentno pogoršanje situacije

U Srbiji je u poslednja 24 sata od posledica koronavirusa preminulo još 16 pacijenata. Od 11.699 testiranih uzoraka, na koronavirus je pozitivno 1.928. Na respiratorima se nalazi 129 osoba.

Epidemiolog Predrag Kon je rekao da je evidentno postupno pogoršanje situacije.

Na pitanje ko će biti odgovoran ako se posle praznika poveća broj zaraženih, Kon kaže da ćemo svi zajedno biti odgovorni, a da je jasan stav Kriznog štaba da nema govora o popuštanju mera.

“Svako ko odlazi u bilo koje mesto da zimuje treba da zna da je pojačan rizik od zaražavanja”, rekao je Kon i poručio da je neophodno poštovanje svih mera kako bi se taj rizik smanjio.

On je rekao da se uveliko razmišlja i o zaoštravanju mera, i da će se videti u narednom periodu na šta će se tačno odnositi.

“Jasno je da ćemo tek videti posledice produženog vikenda i praznika. To neće biti vidljivo odmah, zato što se ljudi tada manje testiraju, ali posle toga ćemo videti posledice našeg ponašanja. Mi moramo da upozoravamo i da prenosimo informacije o povećanom riziku”, rekao je Kon, i otkrio da je sadašnji skok zaraženih posledica lepog vremena koje je bilo prethodnih dana.

Mi ne možemo ništa drugo osim da paralelno vršimo vakcinaciju, rekao je epidemiolog, i kazao da nijedan čovek koji je primio prvu vakcinu nije zaštićen.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Kod Kona je uvek lose, dobro je da ja pijem indijski tamjan i opc+c, pa me i ne zanima ni Kon ni korona

  2. ŽELJKO PA MENI SU SE SAD KOD VAŠEG KOMENTARA OTVORILI VIDICI..KORONA U SVOM IMENU SADRŽI KON…KO(RO)N(a) SLUČAJNOST?! IZ “POŠTOVANJA “PREMA KRIZNOM ŠTABU JA BITI KUĆI UZ RUSKI PREČIŠĆIVAČ VAZDUHA, NEMAČKE GLJIVE, I SRPSKU PAMET…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com