Servisne

KOMUNALNA POLICIJA UPOZORAVA: Očistitite sneg ispred zgrada, kuća i lokala

Komunalna policija grada Niša podseća građane na njihovu obavezu da očiste sneg i led sa trotoara ispred stambenih zgrada, kuća i lokala. Načelnik Komunalne policije u Nišu Milan Đorđević kaže da se radi o zakonskoj obavezi građana, a oni koji ne to ne urade mogu da snose i određene sankcije koje se izriču posle nekoliko opomena.

„Patrole Komunalne policije su na terenu i kontroliše se uklanjanje snega i leda od strane građana. Ono što je njihova obaveza, to je da po prestanku padavina, ukloni sneg sa trotoara u širini od pet metara, a u dužini celog objekta čiji su vlasnici. To je obaveza svih naših sugrađana, bez obzira da li je reč o zgradama kolektivnog stanovanja, privatnim kućama ili lokalima“, kaže Đorđević.

Iz Komunalne policije apeluju da sugrađani to savesno rade kao što su to radili i do sada.

„Ukoliko sneg nije uklonjen, upozorićemo ih da to urade. To se odnosi i na led, ali i na uklanjanje ledenica“, dodaje Đorđević.

Komunalna policija će kao i do sada raditi preventivno na samom terenu, a ukoliko sugrađani ne uklone sneg i led biće im izrečene određene sankcije koje su, takođe, zakonom propisane.

„Za ove prekršaje predviđeno je izdavanje i prekršajnih naloga i to za fizička lica u iznosu od 6.000 dinara, za preduzetnike u iznosu od 20.000 dinara i za pravno lice od 60.000 dinara. Ovde postoji i odgovornost lica u pravnom licu. Nadam se da će sugrađani biti svesni svoje obaveze pre svega zbog sigurnosti građana koji tu prolaze i koji mogu da se povrede padam na led ukoliko on nije očišćen“, kaže Đorđević.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com