Društvo

Komunalna milicija od danas piše kazne za kršenje epidemioloških mera

Komunalna milicija od danas počinje intenziviranu kontrolu i sankcionisanje svih koji se ne pridržavaju propisanih epidemioloških mera zaštite i novog radnog vremena.

Osim apoteka, benzinskih pumpi i restorana koji obavljaju dostavu hrane na poziv, kao i privrednih subjekata koji rade treću smenu, svi ugostiteljski objekti, prodavnice, marketi, tržni centri i trafike u Nišu, imaju ograničeno radno vreme do 21 sat. Ova mera na snazi je od 17. novembra.

U prethodna tri dana nije bilo nepoštovanja preporučenih mera, kažu u Komunalnoj miliciji.

Foto: S.P.

„Kontrolisali smo više od stotinu objekata i nigde nismo evidentirali kršenje donetih mera. Štaviše svi su uredno zatvorili svoje objekte u predviđeno vreme, a i ulice su bile gotovo puste, bez prolaznika. Prethodnih dana smo na terenu delovali preventivno. Obaveštavali smo ugostitelje, privredne i trgovinske subjekte o novim merama, a od danas kreće sprovođenje zakona i ukoliko bude neophodno i sankionisanje nesavesnih“, kaže Dejan Nikolić šef područne jedinice Komunalne milicije u Nišu.

Mera skraćenja radnog vremena važiće do 1. decembra, kada će nadležni odlučivati da li one treba da se produže ili da se uvedu nove. Ukoliko dođe do pogoršanja epidemioloških prilika, prema ranijim najavama, nije isključena mogućnost uvođenja novih mera i pre 1. decembra.

Foto: S.P.

U Nišu je proglašena vanredna situacija za period do 1. decembra, koja može potrajati i duže ukoliko epidemiolozi procene da je neophodno.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

    1. Pa zato što i jeste milicija. Po pravnom aktu. A da bi se razlikovali od policije koja je državna, dok je komunalna milicija pod patronatom lokalne samouprave.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com