DruštvoVirus Korona

Komunalna milicija kontroliše prodaju prehrambenih proizvoda i okupljanje u parkovima

Komunalna milicija Grada Niša, u skladu sa odlukama Štaba za vanredne situacije i odlukama i preporukama Vlade Republike Srbije, sprovodi kontrolu u blizini pijaca, održavanja higijene, način prodaje prehrambenih proizvoda, ali i okupljanja u parkovima i na zelenim površinama.

 

 

“Obavezno je prisustvo dvoje prodavaca. Ako jedan radi sa hranom, drugi onda radi sa novcem. Uvek je bitno da se drži odstojanje od dva metra među kupcima. Daleko je bolja situacija nego u početku, uredili su se i sami prodavci, ali i sugrađani koji kupuju”, izjavio je Milan Đorđević, načelnik Komunalne milicije.

Iako u početku situacija nije bila zadovoljavajuća, slabija je bila higijena, pojedini prodavci nisu imali maske i rukavice, Đorđević kaže da nisu pisane kazne, već su opominjani.

“Pre svega pokušavamo preventivno da delujemo i to kroz izdavanje upozorenja, ali i saopštavanja kako bi trebalo da se postupa u toku vanredne situacije”, rekao je Đorđević.

Patrole Komunalne milicije svakodnevno kontrolišu i okupljanje u parkovima i na javnim zelenim površinama u gradu. On pojašnjava da nije problem prolazak kroz park, već je problem sedenje i zadržavanje, pogotovo kada se ne vodi računa o propisanom odstojanju između dve osobe.

“Po preporuci Vlade Republike Srbije našim sugrađanima se izdaje saopštenje da se ne okupljaju u većem broju na parkovskim površinama i naravno da se ne sedi i ne zadržavanje na njima”, poručio je Đorđević.

On je dodao da je i po tom pitanju iz dana u dan situacija u gradu sve bolja.

“Evo, jutros smo baš obišli Čair i mogu da vam kažem da u celom parku nismo videli ni jednu jedinu osobu”, zaključio je Đorđević.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com