Virus KoronaZdravlje

Kompletan novi KC Niš uskoro u zelenoj zoni, Infektivna klinika nakon obnove

Pomoćnik direktora Univerzitetskog kliničkog centra Niš Radivoj Kocić rekao je danas da se tri sprata novog Kliničkog centra koja su bila u kovid sistemu ovih dana vraćaju u normalno funkcionisanje, dok će Klinika za infektivne bolesti najpre biti obnovljena, a potom će zbrinjavati infektivne nekovid pacijente.

On je rekao da je novi Klinički centar pre desetak dana “izašao ih kovida” i da je usledila najpre dezinfekcija a potom krečenje.

Prof. dr Radivoj Kocić, pomoćnik direktora UKC Niš

“Nulti sprat u kojem su bile jedinice intenzivne nege, krenuo je juče sa normalnim radom, peti sprat je od danas u funkciji, tu su internističke grane, a četvrti sprat sa pulmologijom i neurologijom biće u funkciji za par dana”, izjavio je Kocić, nakon što su predstavnici UNICEF-a uručiili Klinici za dečije interne bolesti aparat za terapijsku hipotermiju.

Foto: V. Milićević

Kocić je kazao da će svi kapaciteti novog Kliničkog centra, medju kojima je i 16 operacionih sala, raditi sada 24 sata dnevno – kako bi čekanje na preglede i operacije bilo svedeno na najmanju moguću meru.

“Klinika za infektivne bolesti moraće da bude kompletno obnovljena jer to nije uradjeno od kada je sazidana. Struja, vodovod, kanalizacija, sve to mora da se sredi”, naveo je on.

Foto: B.LJ.

Direktora Klinike za infektivne bolesti Emilija Golubović izjavila je da na toj klinici već dve nedelje nema dece sa potvrdjenim kovidom, ali da ima dece sa povišenom temperaturom i potencijalnom mogućnošću da imaju kovid i nalaze se u delu klinike koji je namenjen za izolaciju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com