Društvo

Komisija procenjuje štetu od nevremena koju je prijavilo 170 domaćinstava

Štetu na objektima nastalu tokom letošnjeg nevremena prijavilo je 170 domaćinstava u Nišu, a komisija koju je grad formirao još radi na proceni i kategorizaciji oštećenja, kazali su u gradskoj Upravi za imovinu i održivi razvoj.

“Od ukupnog broja prijava 10 odsto nije u skladu sa javnim pozivom za nadoknadu štete. U javnom pozivu bilo je navedeno da šteta može da se prijavi samo na stambenim objektima, ne i na automobilima, vikendicama, pomoćnim objektima i poljoprivrednim gazdinstvima”, rekli su u Upravi za imovinu i održivi razvoj.

Prijave su, dodali su, mogle da se podnose od 14. do 31. avgusta.

“Građani su uglavnom prijavljivali oštećenja krovova, dimnjaka i fasada, kao i unutrašnja oštećenja kuća nastala nakon oštećenja krovova”, kazali su u niškoj Upravi.

Prema njihovim rečima, zapisnici o nastaloj šteti koje uradi gradska komisija šalju se na verifikaciju Ministarstvu za javna ulaganja, a kada se od tog Ministarstva dobije “zeleno svetlo”, Uprava za imovinu radi rešenja koja se ponovo šalju istom Ministarstvu. Dodali su da se rešenja šalju sukcesivno, a da od države zavisi kada će uplatiti pomoć za sanaciju štete.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com