Društvo

Komisija obrazložila promene naziva ulica u Nišu

Кomisija za nazive delova naseljenih mesta i nazive ulica je na sednici održanoj 28.12.2020. godine donela Zaključak kojim se utvrđuje Predlog odluke o promeni naziva ulica na teritoriji Grada Niša, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave je dalo saglasnost navedenoj komisiji na Predlog odluke o promeni naziva ulica na teritoriji Grada Niša i Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o utvrđivanju naziva ulica i zaseoka na teritoriji Grada Niša.

Predlog Komisije podržali su i odbornici na poslednjoj sednici Skupštine grada Niša.

Naziv dela postojeće ulice Vojislava Ilića u GO Medijana menja se u ULICA DR MIODRAGA LAZIĆA.

Naziv postojeće ulice Milutina Bojića u Gradskoj opštini Palilula, menja se u ULICA DESIMIRA STANOJEVIĆA.

Naziv postojeće ulice Sinjska u Gradskoj opštini Crveni Кrst, menja se u ULICA BLAGOJA JOVOVIĆA.

“Ulica Vojislava Ilića u Gradskoj opštini Medijana i dalje postoji, samo je deo Ulice Vojislava Ilića ispred Urgentnog kliničkog centra u Nišu preimenovan u Ulicu dr Miodraga Lazića. U pogledu promene naziva Ulice Milutina Bojića u Gradskoj opštini Palilula, ista je dobila naziv Ulica Desimira Stanojevića. U Gradu Nišu, u Gradskoj opštini Pantelej postoji ulica sa nazivom Milutina Bojića, te je i to jedan od razloga promene naziva Ulice Milutina Bojića u Gradskoj opštini Palilula, imajući u vidu da je postojećom Odlukom Skupštine Grada Niša o utvrđivanju i označavanju naziva naseljenih mesta,ulica, trgova i zgrada na teritoriji Grada Niša definisano da dve ulice ne mogu imati isti naziv”, navedeno je u obrazloženju Komisije.

Milutin Bojić nije ostao bez ulice u Nišu!

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com