Ekonomija

Komisija kaznila Niš-ekspres jer su putnicima naplaćivali različite cene stanične usluge

Komisija za zaštitu konkurencije je utvrdila da je Niš-ekspres zloupotrebilo dominantan položaj na tržištu izlaska na peron autobuske stanice na teritoriji grada Niša, čime je učinjena povreda konkurencije iz člana 16. Zakona o zaštiti konkurencije, i naložila ovom preduzeću da uplati nešto više od 40,7 miliona dinara u budžet Republike Srbije, navodi se na sajtu Komisije.

“Niš-ekspres ad je, kao upravljač Autobuskom stanicom Niš, putnicima naplaćivao različite cene stanične usluge u vezi sa voznom kartom, u zavisnosti od dužine relacije putovanja”, piše na sajtu Komisje za zaštitu konkurencije.

Oni u saopštenju dodaju da su utvrdili da je Niš-ekspres primenjivao nejednake uslove poslovanja i prema licima koja su kupovala peronsku kartu. Njima je naplaćivan iznos veći od najvećeg iznosa stanične usluge u vezi sa voznom kartom koja obuhvata i izlazak na peron.

“Niš-ekspresu je naloženo da na ime mere zaštite konkurencije uplati na račun budžeta Republike Srbije iznos od 40.726.439,00 RSD, što predstavlja 1,3% od ukupnog prihoda ostvarenog u Republici Srbiji u godini koja prethodi godini pokretanja postupka ispitivanja povrede konkurencije”, zaključuje se u saopštenju Komisije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com