Društvo

Kome su “krive” šahovske figure?

Šah mat park zvanično je otvoren početkom septembra 2022. godine.

Nešto više od godinu i po dana potrajao je šah mat park u centralnom parku u Niškoj Banji. Danas ne izgledaju baš najbolje sve figure koje ukrašavaju park, neki detalji nedostaju.

Inicijativu i samo postavljanje ovog jedinstvenog parka dala je Lokalna akciona grupa “Katena mundi”, a finansiran je sredstvima iz budžeta Grada Niša i Gradske opštine Niška Banja. Cilj ovog projekta je stvaranje novih turističkih ponuda i proizvoda, popularizacija i omasovljenje šahovskog sporta, istakli su tada u opštini.

Nakon godinu i po postojanja parka, zatičemo ne tako lepu sliku…nameće se pitanje: Kome je smetao ovaj park i kome su smetale gipsane šahofske figure koje su krasile ulazak u ovaj simpatičan parkić? 

Poštovanje prema ljudima i stvarima se uči kod kuće i veoma je važno, danas, sutra, uvek.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

3 Komentara

  1. Posto nema policajaca koji setaju i obilaze,danasnja deca nemaju strah ni od cega i rade sta hoce,divljaju.Pre 3-4 meseca sam prolazio banjskim parkom oko 21h i video na fontanama grupicu od 7-10 klinaca,otprilike 6-7.razred,kako bacaju neku betonsku ili metalnu kuglu u fontane,zeleci da oskrnave iste.Bitno im je bilo da nesto razbiju i nanesu stetu.Posle su se preselili ka Radonu,galameci ,,vičući uz dreku.Ne sumnjam da su ti isti polomili i ove gipsane figure.Totalno nevaspitana deca bez nadzor nekih starijih,ne znaju ni da se ponasaju.

  2. Ako krivac ne moze da se nadje, tu je Djilas! On je kriv! E, sad, ako hocemo da odjekne na portalima, polomili su Hrvati, Albanci, Amerikanci… Mi to ne radimo, kulturni smo i cuvamo ono sto je lepo, drugi dolaze pa nam lome, bacaju djubre…

  3. Smetale su onima koji umesto da su na služenju vojnog roka, šenluče po cele noći ulicama i parkovima i od besa više ne znaju šta rade. Lome šta god stignu samo da dokažu kako su jaki muškarci. Ako hoćemo da nam omladina bude za primer, hitno uvesti obavezno služenje vojnog roka, najmanje 18 meseci. Omladina, ne ide u vojsku, ne upisuje nikakve škole, zanate, samo se maju ulicama lome šta stignu, fiksaju se biju se bodu noževima, kradu i da više ne nabrajam !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com