Kolumna

Kome smeta uspeh niških kardiohirurga?

Zašto pojedincima u Nišu smeta podvig naših kardiohirurga koji su radeći vikendom eliminisali liste čekanja za operacije?

Zašto se uspeh u našoj zemlji ne prašta?

Da li je moguće da i u vezi najhumanijeg gesta ove godine pojedinci postavljaju pitanje da li je zaista toliko operacija urađeno i ko zna zašto je to urađeno?

Zašto u Srbiji a posebno u Nišu sve što je ljudsko, bez ikakvog interesa izaziva veliki znak pitanja?

Zašto se podvigu niških kardiohirurga plaše lekari sa drugih klinika?

Niko njih ne tera da rade besplatno vikendom. Ali treba reći I to da od svih lekara jedino kardiohirurzi ne rade u privatnim klinikama, zato što se tako složene operacije od 5-6 sati tamo ne rade. Kako je moguće da niške heroje i ukidanje liste čekanja nije podržala uprava niškog Kliničkog centra, uprava niškog Doma zdravlja?

Kako je moguće da njihov gest nije podržala ministarka zdravlja?

Mnogo pitanja se ovih dana otvorilo ali poštovani kardiohirurzi, ne obazirite se na to! O vašem uspehu pišu svi na Balkanu! O vama izveštavaju Slovenci, Hrvati, Bosanci, Makedonci, svi novinari iz Beograda, Vojvodine. O vama se snimaju dokumentarni filmovi, jer ste pokazali da ljudski život nema cenu i da lekari ne smeju da balansiraju između privatne i državne prakse.

Često se pitamo da li se liste čekanja na drugim klinikama veštački prave kako bi pacijenti otišli u privatne klinike gde to isto osoblje radi. Vi ste primer kako treba raditi, a mi smo tu da Vas podržimo jer verujemo u dobra dela I dobre ljude!

Jer ukoliko nas sumnja tišti i razdire nema nam spasa. Moramo češće da promovišemo ljude kojima novac nije na prvom mestu, jer jedino na taj način možemo širiti i razvijati dobro i ljudsko u nama.

A kada neko kritikuje nešto on pokazuje ono loše u sebi. I zato dragi naši kardiohirurzi još jednom VELIKO POŠTOVANJE I NAKLON DO PODA!

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

9 Komentara

  1. Uvazeni Olivere,
    Nije problem ko, vec sta ! Ovi divni ljudi nisu clanovi sns-a i to je jedini problem ! Da jesu, dizani bi bili u zvezde ! Zato dobri lekari, koji su kadrovici sns, opoganjuju njihov besplatni trud ,znanje i pozrtvovanost .

  2. Podaci koje navodi ministarka zdravlja, upoređuju broj ovakvih operacija u Nišu i Beogradu su tačni, ali ne govore NIŠTA, osim o potrebi da se ova aktivnost omalovaži i minimizira iz nekih drugih, svakako nemedicinskih razloga.
    Dajte da uporedimo podatke o broju kardiohirurga (i ostalog osoblja), broju operaciona sala, bolesničkih postelja i sofiscitarne opreme, kao i broj pacijenata koji gravitiraju prema klinika u Bgd i Nišu.

  3. Lepo je jedan moj prijatelj danas reko
    ” U Srbiji čim malo proviris glavu iznad mase, odmah ti je odseku “

  4. Zaboravili smo da je čovek koji je samoinicijativno čistio korito reke u svom komšiluku morao da proda njivu da bi platio kaznu što je to učinio bez pitanja lokalnih vlasti(koje inače,očigledno ne rade svoj posao).Eto ,samo sam čekao ovakvu ili sličnu reakciju nadležnog ministarstva,u ovom slučaju ministarke Grujičić,koja relativizuje ovaj podvig jer zaboga takvi nadljudski napori i naumi imanentni su samo natčoveku što bi rekao Zaratustra…Moje nišlije,poštovani doktori i pripadajuća ekipo ne dajte se obeshrabriti,samo napred,vi ste naši heroji,a verujem i uzor mladim poklonicima Hipokratove zakletve…

  5. Министсрка, коју изузетно ценим, пореди постигнућа нишких и београдских кардиохирурга, истичући да је Београд урадио много више.Да ли се то поређење односи само на рад викендом и за једне и друге , или се нишлијама броје интетвенције, које су радили бесплатно и викендом,.а осталима интервенције преко целе седмице.Беспотребно поређење, све честитке нишким лекарима.

  6. Koliko su humani lekari sa beogradskih klinika i instituta govori podatak da se moja pokojna ćerka nalazi na listi čekanja, za operaciju srca, od 2000 – te godine na Dedinju a od 2018 – te na klinici za ph čeka poziv za hospitalizaciju. Njeno mesto prebivališta je bio Niš, da je bio Beograd poklonila bi još koju godinu svojoj maloletnoj devojčici.

  7. Koliko su humani lekari sa beogradskih klinika i instituta govori podatak da se moja pokojna ćerka nalazi na listi čekanja, za operaciju srca, od 2000 – te godine na Dedinju a od 2018 – te na klinici za ph čeka poziv za hospitalizaciju. Njeno mesto prebivališta je bio Niš, da je bio Beograd poklonila bi još koju godinu svojoj maloletnoj devojčici. Samo dopunjavam svoje komentare.

  8. Sve sto je napredno u Srbiji a posebno u Nisu, ne odgovara vlasti. Prof. Dr Milic kao lekar, covek, strucnjak u svojoj oblasti, je vredan postovanja. Koliko je on uradio za nisko zdravstvo, dr Perisic i ministarka dr Dana da zive jos 500 godina ne bi uradili ni priblizno? Niska kardiohirurgija je olicenje i ponos srpskog zdravstva. Na toj klinici sam bio pacijent. Sve pohvale. Ne treba ti ni viski ni kafa ni euro, da bi se lecio. Dok nazalost u BG trebas za operaciju srca da pripremis 1500 do 2000 eura. Sramota i bruka. Sve pohvale za lekare i ostalo osoblje Klinike za kardiohirurgiju u Nisu. Svo postovanje ovoga sveta zasluzujete. Duboki naklon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pročitaj i :
Close
Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com