Kultura

Kolonija animiranog filma za decu i mlade “Pantelej 2021” u Nišu

U sali Gradske opštine Pantelej danas je najavljena Međunarodna kolonija animiranog Filma za decu i mlade „Pantelej 2021“ koja će se održati od 12.do 16. jula. Ova manifestacija već petnaest godina zaredom okuplja svetski poznate animatore.

Lokacija na kojoj se održava manifestacija biće naknadno najavljena, rekli su organizatori.

Zbog pandemijskih ograničenja okupiće manji broj učesnika nego ranijih godina.

” Podršku manifestaciji je pružalo i Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, ali moram da podsetim da bez finansijske pomoći gradske opštine Pantelej, Kolonija ne bi bila održiva svih 15 godina”,  Predsednika skupštine gradske opštine Pantelej, Saša Novićević.

Zamenik predsednika Opštine, Dragan Pavlović, dodaje da “zahvaljući pokroviteljstvu opštine Pantelej, grad Niš je uz Minhen i Getenburg osvojio pre par godina evropsku nagradu za izuzetnost i poneo titulu “Grad po meri dece“.

Festival “Konstantinov zlatnik ” paralelno se održava sa Međunarodnom kolonijom animiranog filma za decu i mlade. Prijaviljeno je 759 filmova iz 72 zemlje sveta, a komisija je za takmičarski program izabrala 126 filmova iz 20 zemalja.

Filmska ostvarenja ovog festivala biće prikazana od 12. do 16. jula od 18 sati putem interneta, a biće organizovane i projekcije u Niškom kulturnom centru.

“2007 .godine smo započeli jednu manifestaciju za decu našeg grada i regiona, ali i šire i nazvali smo je Međunarodna kolonija animiranog filma za decu i mlade. Tokom godina, shvatili smo da je dobro i napraviti neki festival gde će se prikazivati ostvarenja širom sveta. Na jubilej od 1700 godina od  potpisivanja Milanskog edikta, 2013.godine, pokrećemo Međunarodni  festival i nazovemo ga, kako drugacije nego, Konstantinov zlatnik”   Slobodan Milošević, član udruženja Anima Niš

Učestvovaće deca i mladi iz Bugarske, Republike Srpske i naše zemlje koja će tokom naredne nedelje imati četiri kreativne radionice u prostoru Dečje biblioteke u Nišu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Sve zapažene projekte u GO Pantelej osmislila je prva opštinska vlast, sa Bratislavom Blagojevićem na čelu.

    1. Samo izbori, za konkretne ličnosti na lokalu, imaju smisla. Sadašnji princip, stranačkog nametanja kandidata, dovodi do pada svih vrednosti i lokalnog cirkusa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com