Društvo

Kolo srpskih sestara za školu „Carica Jelena“

Kolo srpskih sestara u Nišu je i ove godine organizovalo prodajnu izložbu slika koje su nastale tokom rada Omladinske likovne kolonije u Sićevu „Nadežda Petrović“, a slike su delo učenika Umetničke škole u Nišu i njihovih profesora, akademskih slikara. Sav prihod od prodaje slika koja je održana u Oficirskom domu, namenjen je Školi za decu i odrasle „Carica Jelena“. Prema rečima predsednice Kola srpskih sestara Niš Ljiljane Stojanović, ovo je druga likovna kolonija koju je Kolo oragnizovalo, ali će ona postati tradicionalna.

„Slike koje se sada nalaze na prodajnoj izložbi nastale su u Sićevu u Omladinskoj likovnoj koloniji „Nadežda Petrović“ i to će biti naša tradicionalna aktivnost. Učenici Umetničke škole su darivali slike jer znaju  da je prilog od prodaje njihovih radova namenjen  deci koja pohađaju Školu za decu i odrasle „Carica Jelena“ što ih čini posebno posvećenim radu“, kaže Ljiljana Stojanović.

Ona dodaje da je članicama Kola srpskih sestara Niš posebna čast da su deca  prepoznala potrebu da se pomogne drugima.

„Mada su još mladi oni su shvatili da u životu sve može da se nema, ali kada nemamo zdravlja onda nemamo ništa. Mnoge od učenica su  prihvatile i da postanu članice Kola srpskih sestara i to je jedna od naših misija, da širimo ideju o dobročinstvu i u tome smo uspele na ovaj način. Naša udeja vodilja je „čini dobro i tu ne možeš da pogrešiš“ i deca su to prihvatila na našu veliku radost“, dodaje Ljiljana Stojanović.

Ovog puta za školu će biti nabavljen materijal za likovnu radionicu, jer je to bila želja zaposlenih u školi. Istovremeno je to način da se deca koja pohađaju ovu školu i sama na neki način podstaknu na rad.

„Potrebe škole su velike, ali smo sada odlučili da novac koji dobijemo od Kola srpskih sestara uložimo u materijal koji nam je potreban za likovnu koloniju“, kaže Miša Ljubenović, direktor Škole Carica Jelena.  “Ovo je izuzetan gest za našu školu koja svake godine u martu i aprilu organizuje  prodajnu izložbu radova učenika i tako ih afirmišemo. Postoje i druge potrebe koje su vezane za nastavu tako da će nam prihod od prodaje ovih slika i te kako dobro doći“, ističe Ljubenović.

Katarina Milosavljević je učenica Umetničke škole i učestvovala je u radu Omladinske likovne kolonije „Nadežda Petrović“ u Sićevu. Osim toga, članica je Kola srpskih sestara Niš koje se na ovaj način „podmlađuje“.

„Učestvujem na koloniji već dve godine. Volim da budem sa društvom u Sićevu jer znam da je kolonija deo humanitarnog rada. Inače, članica sam Kola srpskih sestara. Bavimo se humanitarnim radom, ali smo uvek tu kada Kolu nešto zatreba“, kaže Katarina.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com