Društvo

Kolo srpskih sestara proslavilo slavu – Rođenje presvete Bogorodice

Kolo srpskih sestara Niš danas je u Svetosavskom domu Sabornog hrama u Nišu proslavio svoju slavu, Rođenje presvete Bogorodice, ili malu Gospojinu. Kolo srpskih sestara današnji dan slavi kao svoju krsnu slavu već 28 godina, od dana kada je ovo udruženje obnovljeno.

U prisustvu prijatelja, predstavnika Grada, vojske, gradskih institucija, škola i poštovalaca rada ovog Udruženja, dobrotvora koji pomažu humanitarni rad Kola, slavski kolač je presekao sveštenik Branko Cincarević uz sasluženje sveštenstva Saborne crkve u Nišu.

Domaćica slave bila je Gordana Antonijević . Ona je slavu predala Mileni Đorđević koja će sledeće godine biti domaćica slave.


Članice su na proslavu pozvale prijatelje, ljude koji im pomažu u njihovom dobrotvornom radu, rekla je predsednica Ljiljana Stojanović.

“Mi nismo rođeni da živimo sami . Za to nam je potrebno da postoji neko da nas spaja, neko pouzdan i siguran, a povrh svega tih i nenametljiv. To je naša zaštitnica , presveta Bogorodica, našeg Boga majka. Ona nas je i danas okupila da nas podseti da samo vera u Boga može da nam podari toplinu i nežnost duše, plementost i ljubav u srcu, razum i savest glavi. Danas, mi sestre po Kolu, veliku voštanicu palimo za večnu srpsku slogu, za zdravlje i u zdravlju, za pravoslavlje, srpstvo i boga jedinoga. Neka nam naša bogorodičica za naše teške rane podari isceljenje, za naše zablude potpuno otrežnjenje”.

Današnji dan bio je prilika i za prijem novih članica u redove Kola srpskih sestara.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com