Društvo

Kolo srpskih sestara Niš pomaže manastir Sveta Petka Izvorska

Članice Kola srpskih sestara Niš su pred same novogodišnje praznike obišle manastir Svete Petke Izvorske  i tom prilikom mati Glikeriji je uručena prikupljena pomoć.

Kako se monahinje brinu o ženama sa smetnjama u razvoju, Kolo je manastiru uručilo pelene i hranu, a manastiru i monahinjama je poklonjena i ikona Belog Anđela. Zbog ograničenja koja su posledica koronavirusa, manastir su posetile i pomoć uručile predsednica Kola Ljiljana Stojanović sa Mirjanom Mladenović, sekretarom Kola.

“I u najtežim vremenima kada su zbog epidemije koronavirusa stale mnoge aktivnosti, Kolo srpskih sestara ne odustaje od svojih humanitarnih akcija dokazujući na taj način da dobročinstvo ne umire ni u najtežim vremenima i da je to, upravo vreme kada  se pokažu pravi dobročinitelji“, kazala je Ljiljana Stojanović.

Dodala je da je ovom manastiru potrebna pomoć i da one nisu ni časa časile da ne priskoče.

 „Koliko smo bile u mogućnosti toliko smo dale, ali njih svaka pomoć obraduje, a sestra u manastir su nam posebno zahvalne na ikoni Belog Anđela“, kaže Ljiljana Stojanović.

Poseta manastiru Svete Petke Izvorske samo je nastavak akcija koje je Kolo organizovalo u decembru prošle godne. Već je tradicionalna njihova poseta porodilištu u Nišu na  dan kada se obeležavaju Materice i kada majkama i bebama dele poklone, a za isti praznik uručene su i stipendije devojkama koje Kolo stipendira.

Foto: Niške Vesti

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button