Društvo

Kolo srpskih sestara darivalo knjige školi u Merošini

Kolo srpskih sestara je ovogodišnji Dan slovenske pismenosti i kulture Sveti Ćirilo i Metodije obeležilo u OŠ „Jastrebački partizani“ u Merošini. Tom prilikom Kolo je školu darivalo kompletima lektire od petog do osmog razreda.

„Osim lektire, biblioteci škole smo darivale i druge knjige koje su sestre izdvojile iz svojih privatnih biblioteka. Knjige su, kao i lektira, namenjene deci osnovnoškolskog uzrasta. Školska biblioteka postala je bogatija i za komplet knjiga Maksima Gorkog“, kaže Ljiljana Stojanović, predsednica Kola srpskih sestara Niš.

 

Foto: Kolo srpskih sestara

Učenici OŠ „Jastrebački partizani“ zahvalili su na poklonima tako što su pokazali šta znaju. Učenica osmog razreda Sara Miladinović govorila je o nastanku glagoljice, ćirilice, o Ćirilu i Metodiju.

„I ovog puta smo, kao svaki raniji put, dočekane ljubazno i toplo po čemu je ova škola i poznata. Bilbliotekarke škole, profesorke srpskog jezika Dušica Ilić i Maja Kocić su nas dočekale sa osmehom na licu radujući se poklonima koje nosimo jer znaju da se na taj način obogaćuje njihova biblioteka, a učenicima je na raspolaganju više naslova za čitanje“, kazala je Ljiljana Stojanović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com