Sport

Kolica za košarku Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu

Tokom protekle sedmice, Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu (FSFV) je dobio još jednu vrednu donaciju. Klub košarke u kolicima „Bijeljina“ iz Bijeljine je donirao kolica za košarku. Reč je o veoma skupom rekvizitu koji će se koristiti za nastavu iz predmeta koji obrađuju problematiku adaptivnog fizičkog vežbanja.

Jedan od osnivača ovog kluba, trener i igrač, gospodin Boris Cvjetković, objašnjava kako se ovaj renomirani sportski kolektiv odlučio za ovu donaciju:

 „Na marginama međunarodnog turnira košarke u kolicima koji se održao u Beogradu septembra prošle godine susreo sam se sa prof. dr Markom Aleksandrovićem. Složili smo se da je neophodno da usko sarađujemo  u obostranom interesu.  FSFV je akademski lider u oblasti sporta osoba sa invaliditetom, a takav partner našem klubu je poželjan. Tada sam došao na ideju da se doniraju kolica za košarku ovoj renomiranoj visokoškolskoj instituciji.“

 

U međuvremenu, početkom marta ove godine, tokom  3. kola regionalne NLB lige u košarci u kolicima koje je održano početkom marta, dogovorena je realizacija pomenute ideje. Kolica su stigla na FSFV i spremna su za korišćenje, najpre na praktičnoj nastavi iz predmeta Sport osoba sa invaliditetom na osnovnim akademskim studijama, ali i na treninzima KKK „Nais“.

Prof. dr Dobrica Živković, šef pomenutog predmeta, jako je zadovoljan kako se odvija saradnja sa partnerima iz Bijeljine. Isto tako, ne krije zadovoljstvo zbog nove donacije u košarkaškim kolicima, jer je to jako skup rekvizit:

 „Ova donacija naših partnera iz Bijeljine je još jedan dokaz da je percepcija našeg fakulteta kao lidera u ovoj akademskoj oblasti neosporna. Zahvalan sam kolegi Cvjetkoviću na ideji i KKK „Bijeljina“ na donaciji. U vremenu koji dolazi učinićemo sve da naša saradnja ide uzlaznom linijom.“  

 

Inače, Boris Cvjetković (1974), polaznik je programa stručnog osposobljavanja i usavršavanja za sportskog operativnog trenera košarke na FSFV. U toku ratnih dešavanja u BIH je ranjen (povreda Th10-11), pa je od tada osoba sa paraplegijom. Od 1996. je takmičarski i organizaciono u košarci u kolicima. Bio je reprezentativac Srbije i nastupao je na nekoliko EP. Osnivač je KKK „Bijeljina“, kluba koji je dao i daje nekoliko reprezentativaca Srbije. Angažovan je i na poslovima trenera. Igrao je za KKK „Beofeniks“ KKK „Dunav“ iz Beograda, KKK „Banat“ iz Zrenjanina, KIK „Zmaj“ iz Gradačca i KKK „Vojvodina“ iz Novog Sada. Bio je predsednik je KOLOSI-ja, savezu 13 udruženja OSI u Bijeljini (preko 2.500 članova) koje se bavi ostvarivanjem prava OSI  u društvu. Oženjen je, ima sina i ćerku.

 

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com