Zdravlje

Kolica Klinici za urologiju

“Udruženje za pomoć Nišlijama” u okviru svoje akcije “ČEPeNIng” uručilo je Kliniki za urologiju Kliničkog centra Niš dvoja mehanička kolica i šetalicu. Osoblje sa ove Klinike kaže da su im ova pomogala dragocena jer kolica sa kojima se sada služe se nalaze u jako lošem stanju.

“Izuzetno mi je drago što danas, u ime akcije Čepening koju organizuje Udruženje za pomoć Nišlijama mogu Klinici za urologiju da uručim dvoja mehanička kolica i jednu šetalicu. Naši sugrađani znaju da je sve to kupljeno od novca koji dobijamo za reciklažu plastičnih čepova koje su prikupili građani”, kazao je Vojkan Živković ispred Udruženja za pomoć Nišlijama. “Ovo su 33, 34 i 35 pomagalo, što znači da u proseku nabavimo i uručimo jedno pomagalo mesečno”.

Živković ističe da su Nišlije jako revnosne kada se radi o prikupljanju plastičnih čepova, ali da sve to može biti još bolje.

“Najvažnija mesta za prikupljanje čepova su Apotekarske ustanove Niš, ali i dipanzeri za zdravstvenu zaštitu radnika, a prikupi se tri do četiri stotine kilograma čepova za mesec dana. To bi moglo da bude i više kada bi se građani više angažovali na prikupljanju čepova, a ne da ih bacaju u kante. Ovako, pored tog humanog momenta, pomaganja drugima nabavkom ortopedskih pomagala, brine se i o zaštiti okoline i pomažemo da nam grad bude čistiji”, objašnjava Vojkan Živković.

On dodaje da svaki put kada donese nekoj klinici neko pomagalo oseća zadovojstvo jer je svestan da na taj način pomaže onima kojima je pomoć i te kako potrebna. I ovog puta je pozvao Nišlije da se pridruže ovoj akciji jer stalno postoje ljudi koji čekaju da dobiju ili kolica ili šetalice.

U ime Klinike za urologiju Udruženju za pomoć Nišlijama zahvalila se glavna sestra Klinike za urologiju Danijela Stamenković.

“Naša Klinika je sada prvi put dobila ovako nešto i naši pacijenti će imati priliku da udobnije stignu na neki od traženih pregleda. Inače naša Klinika je akrivno učestvovala u prikupljanju čepova, svi zaposleni i naši najbliži, a ovom prilikom i mi pozivamo sugrađane da se pridruže ovoj akciji jer puno znači našim pacijentima”.

Na Klinici za urologiju Kliničkog centra Niš trenutno je 36 pacijenata.

“Ova kolica će nam sada puno značiti. Imali smo jedna stara koja su gotovo bila neupotrebljiva, ali zahvaljujući Čepeningu, dobili smo kolica i šetalicu što će našim pacijentima biti od velike pomoći jer su oni uglavnom stari i otežano se kreću, a na ovaj način olakšaćemo im boravak na našoj klinici”, kaže Danijela Stamenković.

Kao i do sada već uručenih tridesetak ortopetskih pomagala, i ova tri su kupljena prikupljanjem plastičnih zatvarača i njiihovom predajom na reciklažu, čime se pored razvijanja građanskog aktivizma i humanitarnog momenta postiže i ekološki momenat.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com