Promo

KOKICE: Novo porodično pakovanje! Uvek jedinstven na tržištu – YUMIS

Jedini na tržištu sa ovom ponudom i proizvodom – Slane kokice, porodično pakovanje niške fabrike YUMIS su baš ono što nam je trebalo u hladnim danima koji slede. Probajte ih i nećete više pomisliti ni na jednu drugu grickalicu, jer upravo za kokice nutricionisti kažu da su najzdravije. Sada nova ambalaža donosi novi užitak!

Društvo, prijatelji, dobar film, druženje sa najmilijima…uz “kutiju” kokica i veče će biti idealno.

Kokice sadrže pozamašnu količinu antioksidanata i vlakana u celom zrnu. Čak 78% čine ugljeni hidrati dok od vitamina sadrže vitamine B grupe, od minerala sadrže kalijum, fosfor i magnezijuma dok u veoma malim količinama ima gvožđa, kalcijuma, natrijuma i cinka.

Odlične su ako želite da smanjite svoj konfekcijski broj jer sadrže vlakna i nisku količinu kalorija.

Istorijska priča koja prati konzumiranje kokica jednako je interesantna kao i njene brojne blagodeti.

1948. godine u pećinama u Novom Meksiku pronađena su zrna kukuruza kokičara stara 5000 godina. Indijanska plemena su na kokice stavljala suvo začinsko bilje i čili. Indijanci su od kokica pravili pivo i supu, ali ih i koristili za izradu nakita. Postoji legenda da je Kristofer Kolumbo kokice otkrio Evropljanima tokom XV veka. Prvi aparat za pravljenje kokica izumeo je Čarls Kretors u Čikagu 1885. godine. Kokice se u bioskopskim salama prodaju od 1912. godine a mnogi bioskopi danas beleže veću dobit od prodaje kokica nego od prodaje ulaznica, jer za svaki dolar potrošen na kokice oko 90 centi je čista dobit.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com