Društvo

Koji fakultet izabrati – posetite Sajam obrazovanja u Domu vojske

Na 10. Sajmu obrazovanja u Nišu, predstavlja se više desetina fakulteta i visokih škola iz Srbije i inostranstva. Sajam obrazovanja ove godine organizovan je pod motom „Moja karijera – moj izbor“.

Sajam obrazovanja otvorilo je stotinak najboljih srednjoškolaca – maturanata iz Niša, koji su na prestižnim takmičenjima osvajali nagrade. Neki od njih već znaju na koji će fakultet, a pred nekima je još uvek ta važna odluka.

-Najbolje rezultate imala sam na takmičenju iz astronomije, i najverovatnije ću da studiram hemiju. Za sada je moja želja da se usavršavam u inostranstvu, jer se tamo nude programi koji mene interesuju, a vezani su za hemiju, kaže Nikoleta Milovanović, maturant Gimnazije „Bora Stanković“.

– Najviše nagrada imam na takmičenjima iz književnosti, srpskog jezika, besedništva, istorije. Planiram da upišem Fakultet političkih nauka u Beogradu, kaže Sava Mitrović, maturant Gimnazije „Stevan Sremac“.

– Ove godine je trend da se osim državnih i privatnih fakulteta iz Niša i iz Srbije, predstavljaju i inostrani fakulteti, i mnogobrojni programi za studiranje u inostranstvu, razmene studenata, kampove za učenje stranih jezika, što uvek privlači mlade ljude, kaže organizator Katarina Stanković.

Sajam obrazovanja održava se u dve sale u Domu Vojske, i traje 7. i 8. aprila. Tokom sajma bogat je i prateći program – održavaju se mnogobrojne prezentacije, savetovališta, radionice, predavanja. Ulaz je besplatan.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com