U fokusu

Kod niških notara gužve, građani čekaju i više sati

Sudeći po fotografijama koje je Niškim Vestima prosledio čitalac Nikola Milošević, od 1. marta, kada je na snagu stupio zakon da sve overe dokumenata obavljaju isključivo javni beležnici, gužve su ogromne, a čeka se i po više sati, tvrdi Milošević. U Nišu, za sada, ovaj posao koji su ranije obavljale i mesne kancelarije, sudovi i opštine obavlja  samo četiri notara.

Foto: Nikola Milošević

Notarima je pripala i overa potpisa za predsedničke kandidate za predstojeće predsedničke izbore 2. aprila, što je najverovatnije izazvalo i zastoj  u obradi predmeta koji se tiču građana.

“Valjda će ovo da videti i oni koji treba da vide, jer treba reagovati. Danas sam posao završio nakon pet sati čekanja u redu”, dodao je Milošević.

U overe prepisa kojima se od 1. marta  bave notari spada dokumentacija vezana za upis u škole ili fakultete, dokumenti potrebni za konkurisanje na posao ili dobijanje invalidske penzije. Njihova nadležnost su i overe saglasnosti roditelja za izvođenje deteta iz zemlje, kupoprodaja nekretnina, razna punomoćja, zakupi, overa prepisa diploma i raznih drugih dokumenata.

Redakcija Niških Vesti je danas probala da se čuje sa nekim od javnih beležnika, ali su njihovi telefoni, bar oni koji su dostupni na sajtu, bili non stop zauzeti.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com