Ekonomija

Kocić reizabran na mesto potpredsednika Privredne Komore Srbije

Skupština Privredne Komore Srbije (PKS) je na nedavno održanoj sednici poverila nove petogodišnje mandate dosadašnjem predsedniku, Marku Čadežu i dosadašnjim potpredsednicima PKS.

Milovanu Kociću, vlasniku niške kompanije Yumis koja posluje više od tri decenije, jednom od dosadašnjih potpredsednika Privredne Komore Srbije poveren je novi petogodišnji mandat.

Foto: Yumis

“Poslednjih godina, svedoci smo porasta broja i značaja malih i srednjih preduzeća u Srbiji. Upravo ta preduzeća  čine najveći deo srpske privrede, čak 99% i učestvuju sa 57% u BDP-u. Kada je reč o zapošljavanju to je 58% radno aktivnog stanovništva i učestvuju sa 46% u ukupnom izvozu. Mala i srednja preduzeća su vodeća snaga srpskog ekonomskog razvoja. Ona stimulišu privatnu inicijativu i preduzetničke sposobnosti, doprinose trgovini i osnovni su činilac razvoja konkurentske ekonomije. Velika ulaganja u jake brendove, ali i snaga PL-a dolaskom novih trgovaca na tržište, ostavlja dosta strateškog i kreativnog prostora za preduzeća srednje veličine, da se pozicioniraju u svesti potrošača između konzistentne komunikacije lidera i niske cene. Novo moderno tržište zahteva od nas da se odlično snalazimo u svetu inovacija i da prepoznamo izazove koje oni donose”, rekao je Kocić nakon reizbora.

Uz sve ovo, Kocić je dodao i to da su promene svakodnevne, samim tim komunikacija mora da se prilagođava na dnevnom nivou, uz konstantno praćenje tržišta.

“Vrlo je izazovno i to me je sigurno i zadržalo u ovoj industriji već 30 godina. Konstatno se uči, konstantno se sve menja, konstantno moraš da budeš bolji u odnosu na juče”, završio je Kocić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com