Društvo

“Kobre” promovisale putovanja mladih u Evropsku uniju

Mladi u Donjoj Toponici kraj Niša imali su sinoć priliku da od članova grupe „Kobra“ dobiju korisne informacije o programima Evropske unije koji omogućuju omladinsku mobilnost, odnosno putovanja i studiranja u zemljama Evropske unije.

Prema rečima predstavnice grupe „Kobra“ Milene Milošević info sesija organizovana je u okviru projekta „Euforija“ koji je ta grupa iz Donje Toponice realizovala u okviru programa „Evropa za mene“ koji sprovodi Evropski pokret u Srbiji.

Ona je kazala da su članovi „Kobre“ današnjom sesijom završili svoju aktivnost u okviru projekta pošto su u prethodnom periodu održali četiri info sesije u selima na području opštine Crveni krst.

„Na tim skupovima mladima smo pokušali da približimo razne programe koji omogućavaju studiranje i volontiranje u zemljama EU, ponudili odgovore na pitanja gde mogu da odu, kako i gde da se prijave“, izjavila je Milošević.

Prema njenim rečima, pokazalo se da su mladi dosta zainteresovani za programe koji su predstavljeni na info sesijama jer u njima vide dobru priliku za jeftino putovanje u inostranstvo, ali i kao priliku za usavršavanje, ne samo kroz studiranje već i kroz volonterski rad.

Predstavnica Evropskog pokreta u Srbiji Maša Živojinović podsetila je da taj pokret od aprila prošle godine realizuje projekat „Evropa za mene“ čiji je osnovni cilj bolje informisanje o tome šta članstvo u Evropskoj uniji znači za gradjane Srbije.

„U okviru projekta dodeljeni su mali grantovi, vrednosti oko 2.000 evra organizacijama sa lokala kako bi realizovale svoje ideje poput ideje grupe „Kobra“ o promociji mobilnosti za mlade“, izjavila je Živojinović.

Ona je kazala da projekat „Evropa za mene“ traje ukupno 18 meseci.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pročitaj i :
Close
Back to top button