IZBORI NIŠPolitika

Koaliciji “Ujedinjeni – Nada za Niš” pristupilo 12 udruženje i pokreta

Predstavnici koalicije "Ujedinjeni - Nada za Niš" čiji su nosioci Nova Demokratska stranka Srbije i "Niš moj grad" potpisali su danas sporazum o zajedničkom delovanju sa predstavnicima 12 udruženja, pokreta i grupa građana.

Narodna poslanica i potpredsednica Izvršnog odbora Novog DSS-a Slađana Miletić je tom prilikom kazala je da je ta stranka obećala formiranje jedne široke koalicije u Nišu, i da to obećanje ispunjava.

“Predizborni program smo napravili zajedno. Cilj nam je da Niš bude bolji, da Niš bude decentralizovan i da naše Nišlije sa nama osete boljitak, da osete pravnu državu i da dobiju osnovne uslove za život”, istakla je Miletić.

Foto: B.Lj.

Predsednik Novog DSS-a Miloš Jovanović je ranije danas izjavio da je odluka stranke da ne učestvuje na lokalnim izborima 2. juna u Beogradu, ali da je lokalnim odborima ostavljeno da sami procene situaciju na terenu, i da li će učestvovati na nekim lokalnim izborima ili ne, s tim što se on kao predsednik stranke neće pojavljivati u predizbornoj kampanji.

Nosilac izborne liste koalicije “Ujedinjeni – Nada za Niš” Miodrag Stanković, koji je i kandidat za gradonačelnika Niša, je istakao da ta koalicija ima “plan, ljude i viziju”.

“Građanima ćemo tokom kampanje predstaviti naš plan rada u prvih šest meseci od dolaska na vlast i to u svim segmentima društva”, izjavio je Stanković.

Prema njegovim rečima, koalicija “Ujedinjeni – Nada za Niš”, nakon dolaska na vlast, neće imati koordinatore, niti vladare iz senke iz Beograda, već će zajedno sa građanima odlučivati o svemu.

Foto: B.Lj.

“Znaće se tačno kako se troši svaki dinar iz gradskog budžeta, radiće se transparentno putem javnim konkursa i tendera”, rekao je Stanković.

On je istakao da je i Srpska napredna stranka shvatila da građanima Niša nije bilo dobro u proteklih 12 godina, tako da se na njihovoj izbornoj listi ne nalazi ni aktuelna gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, niti njeni prethodnici.

Koaliciji “Ujedinjeni – Nada za Niš” danas su pristupili Pokret juga Srbije, Niški ekološki pokret, Pokret mladih Niša, Klub penzionera Niša, Grupa građana “Moja banja”, Udruženje građana “Oko sokolovo”, Ekonomski pokret Niša, Udruženje obespravljenih radnika i socijalno marginalizovanih građana, Udruženje privrednika, poljoprivrednika i zanatlija Niša, Udruženje osoba sa invaliditetom “Borba”, Udruženje prosvetnih radnika Niša i Udruženje za razvoj komunalnih preduzeća.

U sastavu koalicije su i Narodna stranka, Socijaldemokratska stranka, Demokratska unija Roma, i pokret “Dosta je bilo”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com