Jotel
Hronika

Koalicija „Niš moj grad“ i Nova stranka odali pomen Oliveru Ivanoviću paljenjem sveće u Sabornom hramu

„Danas, 16. januara, navršava se tačno četiri godine od ubistva Olivera Ivanovića. Tačno toliko vremena je prošlo i bez odgovora na pitanje „Ko je ubio Olivera Ivanovića?“

Zbog nepovoljne epidemiološke situacije pozvali smo građane da u svojim obližnjim hramovima zapale sveće, a mi iz Koalicije Niš moj grad i Nove stranke i ove godine smo se okupili u Sabornoj crkvi, kako bi odali pomen Oliveru Ivanoviću- rekao je Miodrag Stanković iz opozicione Koalicije Niš moj grad.

Miodrag Stanković, odbornik Koalicije „Niš moj grad“

„Svake godine ćemo se okupljati sve dok se ne otkriju nalogodavci i počinioci stravičnog ubistva našeg Olivera.

U jednoj civilizovanoj državi koja bi trebalo da bude pravna, jer ako nije pravna onda nije ni država, četiri godine nema istine ko je ubio Olivera Ivanovića. Pucanj u Olivera Ivanovića je bio pucanj u sve nas.

Olivera Ivanovića sam lično poznavao, on je bio personifikacija borbe za slobodu, pravdu i demokratiju. Svega onoga što je i danas Srbiji nedostaje“ – istakao je odbornik Miodrag Stanković.

Oliver Ivanović ubijen je sa šest hitaca u leđa 16. januara 2018. godine ispred sedišta njegove stranke u Kosovskoj Mitrovici.

Sahranjen je 18. januara godine, u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Ni posle više od 1.460 dana od Ivanovićevog ubistva nisu poznati i privedeni pravdi odgovorni za njegovu smrt.

Sudski proces pred osnovnim sudom u Prištini i dalje je u toku.

Oliver Ivanović je bio osnivač i predsednik Građanske inicijative SDP, jedne od srpskih političkih stranaka koje su učestvovale na parlamentarnim i lokalnim izborima na Kosovu i Metohiji nakon potpisivanja Briselskog sporazuma.

Bio je državni sekretar u bivšem Ministarstvu za Kosovo i Metohiju od 2008. do 2012. godine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com