Politika

KOALICIJA “NIŠ, MOJ GRAD”: Hitno završiti izgradnju izlaza sa auto-puta ka Niškoj Banji

Odbornici koalicije “Niš, moj grad”, Miodrag Stanković i Branislav Jovanović, posetili su radove na izgradnji izlaza sa auto – puta ka Niškoj Banji, deonice od Malčanske petlje do raskrsnice Prosek.

Meštani Niške Banje žale se kako su odsečeni od sveta pet godina unazad zbog radova koji traju u nedogled.

„Ne, samo da smo odsečeni od sveta nego je ugrožena i turistička ponuda naše opštine. Niška Banja niže samo neuspehe. Poslednjih godina nalazimo se u jako nezavidnom položaju. Imamo lekovitu vodu, kod nas se leče kardiovaskularne i reumatske bolesti, a ipak smo u problemu. Sigurno postoji rešenje i nadamo se da će u budućnosti pristup Niškoj Banji biti bolji i da će meštani od toga imati koristi”, kaže meštanin Niške Banje, Branislav Bojić.

Odbornici kažu da su spremili odborničku inicijativu kojom će tražiti da se izlaz na auto-put završi u roku od 15 dana, jer se prolongiranjem tog rešenja, na početku turističke sezone samo još više smanjuje broj turista.

“Već nekoliko godina je prošlo kako je otvoren koridor Niš – Pirot, a potom i Pirot – Dimitrovgrad. Stanovnici Niške Banje i okolnih mesta ostali su bez najkraćeg izlaza na auto – put, a bez direktne veze sa tom saobraćajnicom ostala je i Sićevačka klisura”, kaže Miodrag Stanković.

On kaže da je Nišku Banju marta ove godine posetilo tri puta manje turista nego prošle godine, samo 242, dok je Suvu Planinu u tom periodu posetilo 2000 turista, a Soko Banju čak 6000 turista.

“Očigledno da gradska vlast nema viziju kako da oživi Nišku banju i da privuče turiste. Ova opština zaslužuje da ima status jedinice Lokalne samouprave kako bi mogla da se razvija, jer ima resurse da bude prestonica turizma u ovom delu Srbije.

Odbornik Branislav Jovanović kaže da je u vreme dok su oni vodili grad napravljena petlja kod Proseka koja je trebala da ima funkciju pristupnog puta Niškoj Banji. Kaže da se sada Malčanskom petljom prave potpuno nepotrebni troškovi koji će koštati budžet Republike Srbije.

“Potpuni fijasko nadležnog Ministarstva za saobraćaj je to što je projektom ispušteno saobraćajno rešenje za pristup Niškoj Banji. Ovo mesto gde se sada nalazimo je mesto puno nelogičnosti i činjenica je da je Niška Banja već pet godina potpuno saobraćajno odsečena od sveta što se sigurno odrazilo na turističku posetu. U vreme kada smo mi vodili grad potpuno je rekonstruisana saobraćajnica od Niške Banje do Proseka, napravljena je ulazno izlazna saobraćajnica Niš – Istok, tzv. Matevačka petlja čime je opština Pantelej povezana sa auto putem. Napravljena je i druga velika pristupna saobraćajnica Niš – Jug od Novog Sela, tj. naselja 9.maj, gde je Niš povezan sa auto – putem i trajno je bio rešen pristup našem gradu i opštini Niška Banja. Ovako se sada greškom projektanata prave dodatni troškovi za republički budžet, a radovi idu sporo sa neizvesnim završetkom”, zaključuje Jovanović

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Ovo mi je zaista jadno i jeftino. Da se razumemo: vlast nema baš neku viziju oko Banje. Ni parking godinama ne umeju da naprave, vikendom je opšti kolaps tamo. Da ne pričam o manjim komunalnim problemima u perifernim sokacima. Ali Bane Jovanović da bude nekome moralni lučonoša – ne hvala. Pre par dana sam bio u parkiću kod keja, nikad lepši nije bio, nikad bolje sredjen, trava pod konac šišana, cveće šareno, staze predivne, spomenici u boljem stanju nego kad beh osnovac. I onda mi pade na pamet da je protestvovao pre 3 godine protiv njegove restauracije, čak nešto hteo i lancima da se vezuje za ogradu kojom ogradili radove na stazama. Nije bio svestan besmislenosti svog čina, bitno mu bilo da se nametne kao ikona samogenerisanog lokalnog bunta protiv vlasti ignorišući fakt da su Nišlije podjedako ljute i na ljude iz prethodnih vlasti u Nišu. Čovek je po meni simbol nepromišljenosti i gorka uspomena na vreme propuštenih prilika.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com