Politika

Koalicija “Niš, moj grad”: Gradska vlast da služi građanima, a ne investitorima

Кoalicija “Niš, moj grad” smatra da lokalna vlast radi u funkciji investiora, a ne građana Niša. Oni ukazuju na seču kedrova na Bulevaru Nemanjića usred pandemije koronavirusa i zagađenog vazduha u gradu, ali i na problem izgradnje kružnog toka koji se gradi na potezu bivše garaže Niš ekspresa u funkciji investitora, a ne u opštem interesu.

 

 

“Podržavamo sve inesticije u Nišu, pa i izgradnju kružnog toka na uglu ulica Blagoja Parovića i Branka Кrsmanovića, ali problem je u tome što se kružni tok gradi u funkciji investitora, a ranije smo kružne tokove gradili u funkciji bolje organizacije saobraćaja i u opštem interesu. Investitor nije učestvovao u izgradnji kružnog toka i na taj način su umanjeni prihodi od opremanja lokacije koje je investitor uplatio gradu. Prema našim saznanjima to je negde blizu 200 miliona dinara, a kružni tok će koštati 37 miliona dinara. Ni u jednom gradskom dokumentu ne stoji da je u planu izgradnja kružnog toka. Za investitora nikad nismo tvrdili da je tajkun, za razliku od drugih koji su ga proglašavali tajkunom, jer smo cenili činjenicu da je zapošljavao oko sedam hiljada ljudi, ali sada se i tajkunima pruža šansa. Nismo svi isti, mi smo radili za građane”, kaže Branislav Jovanović, odbornik koalicije „Niš, moj grad” u Skupštini Grada Niša.

Miodrag Stanković kaže da je politika lokalne vlasti nemarna i da zato imamo visok stepen zagađenosti vazduha.

“Sečom kedrova na Bulevaru Nemanjića i uništavanjem kakvih takvih „zelenih pojasa”, žele da dodatno zagade vazduh i stvore pogodne uslove za „napredak” virusa i uopšte bolesti organa za disanje. Umesto da obogaćuju zelenilo, da sade nova stable koja bi makar malo amortizovala posledice loše politike gradske vlasti u oblasti grejanja, gradska vlast u interesu privatnih investitora seče kedrove koji su posađeni još pre 15 godina i koji su izuzetno vredni”, ističe Miodrag Stanković, odbornik koalicije “Niš, moj grad” u Skupštini Grada Niša.

Odbornička grupa “Niš, moj grad” zahteva hitno zaustavljanje seče ijednog stabla u Nišu.

“Dok virus COVID 19 uništava pluća i živote naših sugrađana, gradska vlast uništava pluća našeg grada. Moramo hitno da zaustavimo i ovu svojevrsnu „epidemiju” seče stabala u interesu bolje vidljivosti privatnih tržnih centara”, zaključuju iz odborničke grupe “Niš, moj grad”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com