Politika

KOALICIJA „NIŠ, MOJ GRAD”: Akva park predizborna predstava novog budžeta

„Niška vlast najavljuje izgradnju akva parka u okviru budžeta za 2022. godinu dok im je narod na ulicama i bore se protiv zagađenog vazduha, Dom zdravlja nema reagense za analize u doba pandemije, porodilište u lošem stanju, kovid ambulanta „Čair” samo što se ne sruši, korupcija na najvišem nivou, haos u javno komunalnim preduzećima, nema novih investicija, a oni pričaju o prihodima u budžetu”, kažu odbornici koalicije „Niš, moj grad” u Skupštini Grada Niša.

Odbornik Miodrag Stanković kaže da ova koalicija nije prisustvovala javnoj raspravi o nacrtu gradskog budžeta za 2022. godinu jer smatraju da nije organizovana na transparentan način, a lokacija je promenjena u zadnji čas.

„Pa, ne igramo mi žmurke, mi smo ozbiljna i najveća opoziciona koalicija u gradu. Mi imamo viziju, praktično smo uradili elaborat sa predlozima i inicijativama. Razlikujemo od drugih jer imamo predloge i za prihodovnu i rashodovnu stranu budžeta”, kaže Stanković.

Branislav Jovanović i Miodrag Stanković, odbornici Koalicije “Niš moj grad”

 

„Obezbedite kroz budžet za narednu godinu bespaltan boravak dece u obdaništima, besplatne udžbenike za decu prvog i drugog razreda, besplatan topli obrok i užinu za decu od prvog do osmog razreda i besplatan prevoz za učenike srednjih škola. Obezbedite niške bulevare jer je bilo tragičnih događaja, a ništa nije urađeno, na bulevaru Svetog Pantelejmona, Somborskom bulevaru, bulevaru Medijana, Vizantijskom bulevaru i Knjaževačkoj ulici, a ne da postavljate kamere na raskrsnicama gde nisu učestale nesreće. Završite saobraćajni prsten oko grada, stanove za mlade, 25 posto mladih je nezaposleno, kako čusmo od same premijerke. Pet škola u centru grada nema fiskulturne sale, pa uradite barem jednu. Deset godina radite salu u osnovnoj školi „Mika Antić” koju smo mi započeli. Završite obdaništa u Novom Selu i Brzom Brodu, rade se četiri godine. Ne skupljajte priloge po gradu za mesne kancelarije da pretvarate u obdaništa, nemojte da prosite nego predvidite za to sredstva kroz budžet. Hvalite se da je Niš, pametan grad, ekonomski džin, a već nekoliko godina nijedna nova fabrika nije otvorena”, kaže Branislav Jovanović odbornik koalicije „Niš, moj grad” u Skupštini Grada Niša.

Stanković dodaje da ovu lokalnu vlast u proteklih deset godina, kada se radi o budžetu Grada, oslikava pokrivanje gubitaka javnih preduzeća.

„Samo za JKP „Gorica” je otišlo 600 ili 700 miliona dinara iz gradskog budžeta, sve to plaćaju naši sugrađani. Ova vlast ne vidi i ne čuje zahteve Nišlija. Započeti su projekti poput popločavanja Trga Kralja Milana i rekonstrukcije tvrđavskog mosta, ali je enigma kada je kraj tim radovima. Lokalni čelnici, sve počnu, obećaju pred izbore, ali niti ispune, niti završe započeto”, naglašava Stanković.

Odbornici koalicije „Niš, moj grad” kažu da ovaj režim troši uporno i ono čega nema.

„Troše ono što ubiru preko poreza na imovinu i poreza na zarade, dodatnih prihoda nema. Naknade za uređivanje gradskog građevinskog zemljišta su na minimumu što je nekada bi osnovni izvor prihoda”, zaključuju u koaliciji „Niš, moj grad” i dodaju na kraju:

„Nije budžet njihova privatna svojina pa da služi za predizborne aktivnosti, treba misliti o danu posle, jer sa ovakvim planovima, kraj ove vlasti je neminovan.”

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com