Društvo

Ko ne očisti sneg sa trotoara plaća kaznu

Prvi veći sneg u Nišu kažu nadležni nije doneo neke veće probleme, ali obaveze jeste. Saobraćajnice su očišćene i saobraćaj se odvija po planu, kažu nadležni. To bi moralo da važi i za pešake, pa iz JKP „Medijana“ pozivaju građane da očiste trotoare ispred svojih lokala kako bi se olakšalo kretanje pešačima i sprečili padovi.

Građani su dužni da očiste sneg ispred svojih stambenih objekata, vlasnici ispred svojih lokala, preduzetnici ispred svojih poslovnih objekata, ispred zgrada u izgradnji,neizgradjenog građevinskog zemljišta i to u širini od 5 metara, i dužini objekta.

Foto: V.P.

„Sneg se čisti tako što se odlaže na ivicu trotoara ali mora da se vodi računa da se ne zatvore slivnici za odvod atmosferske vode.Komunalna milicija je na terenu i upozoravamo građane na njihove obaveze i za sada nema većih problema“, kaže Dejan Kovačević iz Komunalne milicije.

Ukoliko sneg sa trotoara nije očišćen i ometa prolaz pešaka, kazna za pravna lica je 60.000 dinara, za preduzetnika 20.000 dinara, za odogovrno lice u pravnom licu 6.000 dinara, kolika je novčana kazna i za fizičko lice. Ovi subjekti, dužni su da očiste i ledenice, ali takođe na način, kako prolaznici ne bi bili povređeni.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com