Sport

Ko čeka taj i dočeka: “Niško dete” među stativama Radničkog

Radnički je prilično dobro krenuo u novu takmičarsku sezonu, gde je dobre partije prikazao na dva fronta. U novoj sezoni srpske Superlige trenutno zauzima 2. poziciju sa tri boda i jednom pobedom manje od lidera, dok su u novoj epizodi na međunarodnoj sceni pokazali da malo nedostaje da klub ponovo zasija starim sjajem. Posle 35 godina pauze hrabro su zaigrali protiv inostranih rivala, pa su snage odmerili, nažalost, samo sa malteškom Gzirom i izraelskim Makabijem.

Ono što je kroz čitavu istoriju pratilo niški klub jeste činjenica da su ga, pored povremenih vrhunskih rezultata u pojedinim takmičenjima, krasili i sjajni golmani koji su se našli među stativama “Reala sa Nišave”.

Radnički je nedavno doživeo peh nakon što su obojica golmana prvog tima doživeli ni malo naivne povrede, ali se time stvorila šansa da jedno “dete sa Čaira” debituje u seniorskoj postavi Nišlija.

Priliku za svojih “pet minuta” dobio je Milorad Kojić, devetnaestogodišnji golman Radničkog.

“Pre svega, moram da izrazim žaljenje zbog povrede Ivana Bulajića. Radi se o sjajnom momku, kome se povreda dogodila u najgorem mogućem trenutku. Za mene je debi trenutak ponosa koji neću nikada da zaboravim. Pet godina sam u klubu i ovaj trenutak sam dugo čekao” kaže mladi Kojić.

Kojićevo “vatreno krštenje” usledilo je u ne tako zavidnoj situaciji. Golmani Živković i Bulajić doživeli su povrede u mečevima domaćeg prvenstva, pa je mladi golman sada dobio šansu da svoje iskustvo sa treninga prvog tima primeni i na terenu.

Foto: A.Ilić/FK Radnički Niš

On se odlično snašao u ovoj ulozi pa je tako nakon meča dobio poruke ohrabrenja od navijača i saigrača, a kaže da mu to daje dosta samopouzdanja.

“Posle utakmice, saigrači su mi čestitali, a ponosan sam i na aplauze i poruke koje sam dobio od navijača na izlasku sa terena. Zahvalan sam treneru Lalatoviću, ali i Miroslavu Stankoviću Kinetu sa kojim sarađujem od dolaska u klub. Dosta toga sam naučio od njega i mojih kolega golmana” ističe golman Radničkog.

To je ujedno bila i svojevrsna prilika da testira sebe i uvidi neke segmente na kojima treba dodatno raditi, kako bi svoje partije kojih će, nadamo se, biti još puno, doveo do zadovoljavajućeg nivoa.

“Ušao sam malo nervozno u meč, a podrška sa tribina i par sigurnih intervencija dale su mi vetar u leđa. Ovo je za mene trenutak iz koga ću dosta izvući i naučiti kako bih dodatno napredovao” kaže Milorad Kojić.

Devetnaestogodišnji Milorad Kojić karijeru je počeo u niškom Železničaru. Član je Radničkog od svoje 14. godine, prošao je sve selekcije kluba, a sada dobio i priliku da debituje u prvom timu.

Nišlije koje svih ovih godina bodre svoj klub i veruju u njega, veruju i da će njegovo ime i prezime, poput Pantinog, Kneževog, Milenkovićevog i ostalih legendarnih golmana Radničkog, u istoriju kluba biti ispisani zlatnim slovima.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com