Kultura

Književni razgovor sa književnicom Laurom Barne u Niškom kulturnom centru

Književno veče na kome će biti predstaljven roman „SVE MOJE SESTRE“ sa književnicom Laurom Barne održaće se u maloj sali Niškog Kulturnog centra sa početkom u 19 sati.

Razgovor sa književnicom Laurom Barnom vodi Milena Mišić Filipović.

Laura Barna, Foto: NKC

Laura Barna  rođena 1964. godine u Banatu,  pripovedač, prozni pisac, romansijer i esejista, od 1995. godine objavljuje priče, eseje, studije, likovnu kritiku i stručne radove iz istorije umetnosti u domaćoj i inostranoj književnoj periodici. Priče, eseji, kao i likovna kritika zastupljeni su u domaćim i inostranim antologijama, zbornicima, almanasima. Romani, priče i eseji Laure Barne prevođeni su na mađarski, slovački, poljski i engleski jezik. Dobitnica je više nacionalnih književnih nagrada. Član je Udruženja književnika Srbije. Živi u Beogradu.

 

 

 

„Roman Sve moje sestre („Dereta“, 2021) jeste knjiga o Rastku Petroviću, „beletrističkim umećem prebogat monolog Rastka Petrovića“. Roman tka suptilnu ali snažnu pripovedačku nit kojom čitaoca uvodi u intimne okvire čuvene porodice Petrović, u epohu srpskog modernizma i kulturno-istorijske prilike Evrope, Srbije i samog Beograda s početka 20. veka i između dva svetska rata. Na tom putu susretanja i preplitanja ljudi i ideja, pojaviće se još mnogo značajnih ličnosti: Miloš Crnjanski, Isidora Sekulić, Milan Rakić, Marko Ristić, Sibe Miličić, Moša Pijade, Pablo Pikaso, Brana Petronijević i mnogi drugi“, navode organizatori.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pročitaj i :
Close
Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com