Kultura

Književni portret: Dženet Saterlend

U ponedeljak 1. oktobra, u maloj sali Niškog kulturnog centra, sa početkom od 19 časova, održaće se književno veče “U gostima kod Gradine” na temu “Književni portret: Dženet Saterlend”.

Na književnoj večeri će učestvovati Dženet Saterlend, pesnikinja iz Engleske i Ivan Cvetanović, književnik i urednik poezije u Gradini.

Organizatori ovog događaja su Niški kulturni centar i Drguštvo književnika i književnih prevodilaca Niša, a program će voditi književnik Velibor Petković.

Biografija

Dženet Saterlend (Janet Sutherland) je rođena u Solsberiju (Engleska) 1957. godine. Autor je tri zbirke poezije u izdanju Šersman Buks: Paljenje srži (2006), Dželatov vrt (2009) i Skeletni majmun (2014). Četvrta zbirka u saradnji sa istim izdavačem planirana je za kraj 2018. godine. Dobitinica je Hotornden stipendije za 2018. Osvojila je prvu nagradu 2017. na Kent i Saseks festivalu poezije. Pesme su joj objavljivane u prestižnim antologijama, književnim časopisima i na internetu. Njena poezija je prevedena na poljski, portugalski, italijanski, srpski, slovenački i malajalam.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com