Društvo

Кnjiga Tijane Stamenović “Sveta zemlja” kao duhovni vodič predstavljena u Svetosavskom domu

U punoj sali Svetosavskog doma u Nišu sa blagoslovom Episkopa niškog Arsenija u subotu je u organizaciji “Sabora hadžija-poklonika Groba Gospodnjeg” iz Niša, predstavljena knjiga “Sveta zemlja” Hadži Tijane Stamenović, kao svojevrstan duhovni vodič, inspirisan i vođen autorkinim boravkom u Svetoj zemlji-Jerusalimu.

Na samom početku tribine, prisutne je pozdravio potpredsednik “Sabora hadžija-poklonika Groba Gospodnjeg” Branislav Petković, koji sa sveštenstvom Eparhije niške i saradnicima organizuje putavanja u Svetu zemlju.

Starešina Sabornog hrama u Nišu i predsednik “Sabora hadžija-poklonika Groba Gospodnjeg, protojerej-stavrofor Branislav Cincarević ukazao je na značaj posete Jerusalimu, posebno za pravoslavne vernike.

“Na pisanje knjige “Sveta zemlja”, najviše me je nadahnuo lični doživljaj, duboko urezan u dubinu moje duše, već nakon moje prve posete Jerusalimu 2015. godine u martu mesecu, tokom Vaskršnjeg posta”, kazala je Stamenović.

Stamenović dodaje da je u Izraelu i Jesusalimu bila osam puta, od toga četiri u hramu Hristovog Vakrsenja na Veliku subotu, kada je prisustvovala dočeku Svetog ognja, za verske “laike” neobjašnjivom događaju, koji svake godine tokom Vaskrsa, inspiriše milione vernika širom sveta, kako pravoslavne, tako i ostale…

Foto: Nj.P.

U daljoj besedi, obraćanju, ređali su se doživljaji autorke knjige na njenim pokloničkim putovanjima po Svetoj zemlji, koji su zainteresovali prisutne na tribini u Svetosavskom domu, posebno one, koji nisu imali priliku da posete Svetu zemlju i dožive “mesto nad mestima”.

Svakako inspirativna knjiga, koja svaka kuća treba da ima na policama.

 

Tribinu je uveličao nastup malog hora NCPD “Branko”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com