Hronika

Knjaževac u šoku nakon smrti mlade trudnice, sutra sahrana

Stanovnici Knjaževca su u šoku nakon što je od posledica korona virusa u niškom Kliničkom centru preminula njihova sugradjanka, dvadesetogodišnja Jovana P., koja je bila u četvrtom mesecu trudnoće i nosila blizance.

Njeno telo danas će biti dovezeno u Knjaževac, a biće sahranjena sutra u 14 časova. Knjaževčani govore da je reč o velikoj tragediji ne samo za roditelje, kojima je Jovana bila jedino dete, već i za njenog verenika i čitavo mesto.

 

Jovana je u veoma teškom stanju, sa obostranom upalom pluća i saturacijom od samo 80, primljena 2. oktobra u niški Klinički centar, a odmah sutradan je zbog dodatnog pogoršanja zdravstvenog stanja priključena na respirator.

 

 

“Odmah je sagledana konzilijarno, od prvog trenutka, specijalisti ginekologije, gastroenterologije, anesteziologije i kardiologije bili su uključeni. Svakodnevno je sagledavana tako. Stanje se pogoršalo i intubirana je, ali se na žalost sve završilo fatalno”, rekao je direktor Uuniverzitetskog kliničkog centra Zoran Perišić.

Uprkos svim naporima lekara, preminula je 5. oktobra u 23,30 časova. Za poslednjih šest meseci u niškom Kliničkom centru preminule se četiri trudnice i porodilje. Ni jedna od njih nije bila vakcinisana. Direktor UKC-a Niš juče je poručio svim gradjanima da “ne treba da se plaše vakcine, već korona virusa”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com