Sport

Klubu „Sirene“ tri medalje, bolje od njih samo Beograđanke

Sinhrone plivačice iz Kluba za sinhrono plivanje „Sirene“ u Nišu osvojile su na Državnom prvenstvu za seniore i Državnom prvenstvu za kategorizaciju tri medalje, jednu srebrnu i dve bronzane. Bolje od njih na takmičenju bile su samo Beograđanke što je plivačice  iz Kluba „Sirene“ izbacilo u sam vrh sinhronog plivanja u Srbiji.

„Plivačice KSP „Sirene“ osvojile su drugo mesto i srebrnu medalju na Državnom prvenstvu za seniore u disciplini tim za kategorizaciju i treće mesto u istoj disciplini na državnom takmičenju. Treće mesto i bronzana medalja pripalo im je i u disciplini kombinacija“, kaže Jovana Petrović, predsednica KSP „Sirene“ koja je i trener takmičarske  ekipe, a ovog puta je zajedno sa njima uskočila i u vodu i zaplivala.

Ona dodaje da je klub prezadovoljan medaljama koje su takmičarke osvojile, a za osvojene medalje plivale su Jovana Petrović, Katarina Lazarević, Anastasija Živković, Natalija Radosavljević, Natalija Tončić, Nađa Stojanović i Mara Kusalo.

„Osvojene medalje su dokaz da je pred ovim mladim plivačicama sjajna plivačka karijera, a uspeh nam je još draži jer su se u kategoriji seniora takmičile i kadetkinje i juniorke iz našeg kluba. One su i malađe, a samim tim i manje iskusne u odnosu na seniorke iz ostalih klubova ali su uspele, i pored toga, da zadovolje kriterijume sudija i popnu se tri puta na pobedničko postolje“, kaže Jovana Petrović.

Inače, sinhrone plivačice KSP „Sirene“ su početkom novembra učestvovale i na Međunarodnom takmičenju „X Otvoreno prvenstvo Stari grad“ u Beogardu, gde su u izuzetni jakoj konkurenciji osvojile tri medalje. Srebrom su se okitile u disciplini tehnički duet u kategoriji juniora,  a srebrnu medalju je osvojio i tim  seniora. Treće mesto zauzele su u disciplini slobodni duet- juniori.

„Takmičarsku sezonu uspešno završavamo, ali nam je, osim što osvajamo medalje, drago da u našem klubu plivaju devojke koje su članice reprezentacija u pojedinim kategorijama“, ističe Jovana Petrović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com