Sport

Klub tradiconalnog japanskog mačevanja iz Niša osvojio medalje u svim kategorijama na Državnom prvenstu

Kendo klub Mušin iz Niša-klub tradicionalnog japanskog mačevanja, na Državnom ekipnom prvenstvu Srbije, koje je proteklog vikenda održano u Paraćinu, u svim kategorijama je osvojio medalje. Ovo je prvi put da klub iz Niša, za 11 godina postojanja, na najprestižnijem ekipnom takmičenju u Srbiji, i u juniorskoj i u seniorskim konkurencijama osvoji medalje.

 

“U svim kategorijama bili smo treći, ali shodno smeni generacija, izostanku nekih bitnih takmičara i većini debitanata u timovima to smatramo velikim uspehom”, istakli su.

Foto: Kendo klub Mušin

Niški tim predvodio je iskusan vetran Boban Đurđanović (47). Izdvajaju i Strahinju Jovanovića (18) koji je prošavši sve selekcije i više puta bio pozivan u nacionalni tim, izrastao u odličnog borca i u seniorskoj kategoriji, pruživši fantastične borbe na prvenstvu. U juniorskoj kategoriji omaleni Viktor Petrović star samo 10 godina dobio je prestižnu nagradu za borbeni duh.

Foto: Kendo klub Mušin

“Na prvenstvu su, pored našeg, učestovavali i najbolji srpski kendo klubovi i reprezentativci i to, nekoliko klubova iz Beograda, i po jedan iz Paraćina i Kragujevca, skoro svi sa kompletnim timovima i najjačim sastavima, čime i naš uspeh dobija na vrednosti.”, dodaju.

Foto: Kendo klub Mušin

Juniorski tim su činili: Vasilije Tasić kapiten (15), Viktor Petrović (10) i Jana Ristić (16). Ženski tim 3 mesto: Katarina Mihajlović(26) kapiten, Doroteja Mitrović (10) i Jana Ristić (16) i Muškarci 3 mesto: Strahinja Jovanović (18). Matija Veljković (20), Boban Đurđanović kapiten (47), Nikola Mitrović (37) i Ivan Petrović (37).

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com