Društvo

Klub privrednika “Naisus” proslavio slavu Svetog Jovana Vladimira

Klub privrednika „Naisus“ iz Niša proslavio je sinoć svoju slavu Svetog mučenika Jovana Vladimira, u prisustvu velikog broj privrednika i njihovih gostiju iz Niša, ali i Bugarske.

Domaćin slave bio je poznati privrednik Branislav Mihajlović, a slavski kolač presekao je mitropolit i Episkop niški Arsenije u sasluženju sveštenstva Saborne crkve.

Na slavi privrednika nastupio je folklorni ansambl „Anđeli“ iz Jelašnice.

Mitropolit i Episkop niški Arsenije rekao je da je srpski kralj Sveti mučenik Jovan Vladimir živeo na kraju 10. i početkom 11. veka i mučenički postradao za Hrista, a vladao je oblastima srpske države Duklje, većim delom današnje Crne Gore.

Foto: Niške Vesti /B.Lj.

Njegovo telo, kazao je, danas se nalazi u Tirani, a nekada se nalzilo u Elbasanu.

„Neka je srećno i blagosloveno, neka vas Sveti kralj Jovan Vladimir svojim molitvama čuva i šitit u ovim neizvesnim i turbulentnim vremenima. Da nam Gospod daruje snage da istrajemo u svim iskušenjima i da vam podari i ličnog i poslovnog uspeha“, rekao je Mihajlović.

Foto: Niške Vesti /B.Lj.

Mnogo uspeha u daljem radu svojim kolegama privrednicima poželeo je i domaćin slave Branislav Mihajlović, vlasnik preduzeća „Resor“ u Gadžinom Hanu i bugarski konzul Edvin Sugarev.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. A, sve pod patronatom lokalnog sns. Slabo pratite desavanja u SPC, Gospodin Arsenije je, odskora, Mitropolit!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com