Zdravlje

Klub privrednika Naisus donirao opremu Klinici za kardiologiju

Klub privrednika Naisus donirao je 5 holtera i softver Klinici za kardiologiju KC Niš. Na donatorskoj večeri oko  170 privrednika prikupilo je više od milion dinara koliko i košta ova medicinska oprema.

Dragan Milošević, predsednik Kluba privrednika Naisus

Predsednik Kluba privrednika Dragan Milošević kaže da će privrednici i u narednom periodu organizovati humanitarne akcije, a sledeća donacija biće namenjena niškom porodilištu.

dr Tomica Kostić, direktor Klinike za kardiologiju

Donirana oprema umnogome će pomoći smanjenju liste čekanja a prošle godine na ovoj klinici pregledano oko 34.000 pacijenata, kaže direktor Klinike za kardiologiju Tomica Kostić.

“Ova donacija ima veliki značaj za sve kardiovaskularne bolesnike, jer smo mi najfrekfentnija klinika na jugu Srbije, jer je lista čekanja bila duga zbog limitiranog broja aparata. Ovom donacijom pet novih aparata za EKG monitoring lista čekanja će biti značajno manja”, rekao je Kostić Niškim Vestima.

 

Ovakav obrazac društvenog ponašanja predstavlja dobar primer, koji treba da slede i drugi, pogotovo kada je zdravlje stanovnika u pitanju.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com