Sport

Klub borilačkih sportova Naissus u ovoj godini u Niš doneo 168 medalja

Sumirajući prvu polovinu 2018.godine sa 14 takmičenja, na kojima su takmičari KBS Naisus-a uzeli učešće, u Niš su doneli čak 168 medalja – 83 zlatnih, 50 srebrnih i 35 bronzanih.

Bez obzira na mogućnosti svedene na minimum, pošto ove godine od budžetskih sredstava Grada Niša Klub neće imati ikakvu pomoć, nemajući obzira na sve uspehe i aktivnosti koje imamo, KBS Naisus je uspeo da ostvari više nego odličan uspeh. Od početka godine uzeto je učešće na čak 15 takmičenja, od čega su 8 međunarodnog a 7 domaćeg karaktera, gde ulaze i državna prvenstva.

“Zadovoljan sam dosadašnjim uspehom naših takmičara, a posebno imajući u vidu da se Grad Niš oglušio o našim uspesima. Ne malo puta smo morali da tražimo pomoć sa strane i na sreću naše dece dobijali što iz Beograda, što i iz Sofije. Malo je reći da je žalosno što je povremeno deo tima MORAO da ostane kući, nedobijajući priliku da se takmiči i donese u Niš neko od odličja, što ide samo na savest i dušu onih koji su odbili da pomognu našoj sportskoj organizaciji.”, rekao je prvi čovek KBS Naisus Milan Anđelković.

Polovina medalja najsnajnija

“Ne želim da ističem uspehe jednih ispred uspeha drugih jer je svaki na svoj način veliki. U svim uzrasnim kategorijama imamo takmičare i definitivno smo jedan od najaktivnijih tekvondo klubova ne samo u Nišu već i šire. Pored razočaranosti usled nemogućnosti da ceo planirani tim nastupa na takmičenjima koja su obeležena u klupskom kalendaru, ipak sam zadovoljan dosadašnjim postignutim uspehom. 168 medalja od čega je polovina najsjajnija tj zlatnih, kazuje samo da se u Klubu kvalitetno radi i da se obraća velika pažnja na njihov pravilan rast i razvoj, bilo u fizičko bilo u psihičkom pogledu a naravno i u sportskom. Ocena kako onih u zemlji tako i u inostranstvu jeste da Niš sve više postaje centar tekvondoa a KBS Naisus čini jedan od zupčanika u toj mašini”, istakao je glavni trener KBS Naisus-a – Nebojša Anđelković.

Ono što očekuje Klub u narednom periodu jeste međunarodni Kamp na Vlasini (01.-08.avgust), za koji se veruje da će ponovo okupiti prijatelje kako iz Srbije, tako i iz Grčke, Makedonije, Bugarske, a ima najava i iz Republike Srpske i BiH.

Na pomenutom kampu, pored samih treninga vrhunskih stručnjaka, inovacija će biti i takmičenje – Vlasina KUP 2018, kao provera stečenih znanja sa kampa ali i uvertira za drugi deo takmičarske sezone.

Takmičenje će se održati 05.avgusta, kada inače KBS Naisus slavi 8 godina postojanja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com