Zdravlje

Klinika za ortopediju poneće ime nedavno preminulog akademika prof. dr Milorada Mitkovića

Pola veka Klinike za ortopediju i traumatologiju UKC Niš

Кlinika za ortopediju i traumatologiju Univerzitetskog Кliničkog centra u Nišu, proslavila je 50 godina postojanja i rada. U skladu sa epidemiološkim uslovima, svečanim stručnim skupom, u zgradi Univerziteta u Nišu, obeleženo je pola veka postojanja Кlinike za ortopediju i traumatologiju.

Uz prisustvo kolega iz cele Srbije, direktore svih ortopedskih klinika, eminentne stručnjake iz oblasti ortopedije i trumatologije, predstavljen je istorijat i razvoj Кlinike za ortopediju koja je danas klinika za lečenje najzahtevnijih stanja u oblasti kojom se bavi.

Svečano stručni skup otvorio je direktor Univerzitetskog kliničkog centra Niš prof.dr Zoran Perišić.

Prof. dr Zoran Perišić, direktor UKC Niš

„Od momenta kada sam došao na čelo UКC Niš, Кlinika za ortopediju i traumatologiju i njen rukovodilac prof.dr Ivan Micić je pozitivan primer kako treba raditi. Naša misija je prenošenje znanja, da ono što vidimo da rade neki drugi centri,bolji od nas, implementiramo, usavršimo i da jedan veliki region koji zbrinjavmo učinimo boljim,zdravijim i bezbednijim, a prof.Micić i njegov tim lekara čine upravo to i ja im na tome čestiam“, rekao je ovom prilikom prof. Perišić.

Rukovodilac Кlinike za ortopediju i traumatologiju Univerzitetskog kliničkog centra Niš prof.dr Ivan Micić, u svom obraćanju okupljenim kolegama iz čitave Srbije, predstavio je kako se najpre tadašnja ortopedska služba razvijala od ortopedskog odseka do ortopedske klinike koja je danas klinika sa renomeom i referencama koje se poštuju u čitavom svetu. U svom izlaganju podsetio je prisutne na sve dosadašnje rukovodioce klinike na čijem čelu se on danas nalazi kao i na njihov doprinos u razvoju ortopedije uopšte.

„Кlinika za ortopediju i traumatologiju je u prethodnih 50 godina izrasla u jednu od vodećih ustanova u Srbiji u oblasti traumatologije. Naredni period razvoja biće usmeren na uvodjenje novih minimalno invazivnih metoda u lečenju ortopedskih i traumatoloških bolesnika kao i dalje unapredjivanje u oblasti artroplastike“, istakao je prof.dr Ivan Micić dodajući da će se zaposleni na klinici truditi da u narednom periodu budu bolji i uspešniji, prvenstveno zarad pacijenata .

Svečano stručni skup povodom obeležavanja pola veka rada Кlinike za ortopediju, bio je prilika i za sećanje na nedavno preminulog akademika prof.dr Milorada Mitkovića koji je bio jako značajan činilac u razvoju ortopedije u Srbiji i jedan od direktora klinike koja obeležava značajan jubilej.

O značaju prof.Mitkovića u ortopediji, pored generalnog direktra UКC Niš i rukovodioca Кlinike za ortopediju i traumatologiju prof.Micića, govorio je i akademik prof.dr Marko Bumbaširević predsednik Srpske ortopedsko traumatološke asocijacije.

Prema rečima prof.dr Zorana Perišića, u znak poštovanja prema preminulom akademiku Mitkoviću,a kao zahvalnost za sve ono što je učinio za zdravstvo u Nišu, Medicinski fakultet u Nišu, grad Niš i ortopediju ne samo u Srbiji, za par nedelja Кlinika za ortopediju UКC Niš poneće njegovo ime.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com