Zdravlje

Klinika za kardiovaskularne bolesti KC Niš nesmetano prima hitne slučajeve

Na Klinici za kardiovaskularne bolesti KC Niš stopirani su svi preventivni i ambulantni pregledi, kao i intervencije. Ono što nije stalo već funkcioniše bez smetnji je prijem hitnih pacijenata.

I dalje se radi prijem pacijenata sa akutnim infarktom miokarda, kaže za Niške Vesti doc. dr Tomislav Kostić, direktor Klinike za kardiovaskularne bolesti KC Niš. 

“Primamo hitne slučajeve kako iz Niša tako i sa celog juga i na dnevnom nivou imamo od tri do pet intervencija sa ugradnjom stenta. Takvi pacijenti se brzo primaju. Nakon dijagnostike i intervencije sledi stabilizacija i zatim se otpuštaju”, kaže doc. dr Kostić.

Ukoliko bi hitan slučaj bio pacijent zaražen koronavirusom, i za to je Klinika za kardiovaskularne bolesti spremna. 

“U saradnji sa Upravom Kliničkog centra Niš formrmiran je poseban algoritam za lečenje eventualnih pacijenata sa koronavirusom. U slučaju da se desi da zaraženi ima aktutni infarkt miokarda dogovoren je tačan algoritam prijema takvog pacijenta, kao i zbrinjavanja u posebnoj angio sali gde bi bila urađena intervencija. I za takav scenario smo spremni, a imamo i posebne prostorije sa izolacijom za oporavak takvih pacijenata”, tvrdi doc. dr Kostić.

Foto: Klinika za kardiovaskularne bolesti KC Niš

Inače, sa Klinike za kardiovaskularne bolesti 15 medicinskih sestara poslato je kao ispomoć klinikama KC Niš koje su u prvoj liniji fronta za borbu sa koronavirusom. 

U saradnji sa Regionalnom lekarskom komorom Niša u planu je formiranje posebnog kontakt centra za davanje saveta i konsultacije pacijenata vezano za terapiju i lečenje. Na Klinici za kardiovaskularne bolesti KC u planu je da takva praksa počne naredne sedmice. 

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com