Društvo

Klinika za kardiohirurgiju UKC-a obeležila slavu Sveti Stefan Dečanski

Klinika za kardiohirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra Niš obeležila je danas krsnu slavu Svetog Stefana Dečanskog, poznatijeg kao Mratindan.

“Na današnji dan pre devet godina otvorena je i počela sa radom naša klinika za kardiohirurgiju UKC Niš. Svih ovih godina operisano je na hiljade bolesnika i pregledano na desetine hiljada njih. Naša klinika je jedina klinika u krugu od 250 kilometara oko Niša koja radi kardiohirurške procedure i transplantacije bubrega i zbog toga ima strateški značaj ne samo za Niš već i za čitavu Srbiju. U ovom trenutku na operaciju srca čeka ukupno 11 bolesnika i svi će oni biti operisani u narednih 7-10 dana. Ovaj podatak čini nas sve posebno ponosnim jer smo eliminisali listu čekanja za kardiohirurske operacije”, rekao je Prof. dr Dragan Milić, direktor Klinike za kardiohirurgiju UKC Niš.

Posebnu čast zaposlenima na ovoj niškoj klinici ukazao je Vladika niški Gospodin Arsenije koji je sa radnicima klinike obeležio slavu klinike Svetog Stefana Dečanskog.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com