Društvo

Klinika za kardiohirurgiju KC Niš obeležila slavu Svetog Stefana Dečanskog

Sečenjem slavskog kolača Klinika za kardiohirurgiju niškog Kliničkog centra obeležila je svoju krsnu slavu –Svetog Stefana Dečanskog i Dan kardiohirugije koji se već četiri godine obeležava u novom prostoru. Slavski kolač je presekao vladika niški Arsenije.

Kako je slava vreme kada se prisaća svega šta se deselo u toj godini i vreme kada se naglašavaju dobri događaji, na Klinici za kariohirurgiju su imali čima da se pohvale. Za četiri godine, prema rečima durektora klinike docenta dr Dragana Milića, operisano je 1000 pacijenata i oko 2000 operacija obavljeno je iz oblasti vaskularne patalogije i to sa izuzetnim rezultatima na kojima mogu da im pozavide i prestižne svetske klinike iz ove oblasti, istako je direktor Milić.

“Za nas je jako važan podatak da smo povećali broj operacija za 40 odsto, jer smo prošle godine uradili oko 220 kardiohirurških operacija, a ove godine biće urađano preko 300 operacija”, kaže dr Dragan Milić. “Cele ove godine je kompletno sve operativne zahvate izvela niška ekipa.Do prošle godine smo imali stručnu i tehničku podršku kolega iz Beograda, a od decembra prošle godine oni više ne dolaze”.

Domaćin slave je bio doktor Nenad Ilić, vaskularni hirurg.

“Danas je sveti dan za našu kliniku i okupili smo za tu priliku, ali i da zajedno obeležimo Dan naše klinike. Naša želja na ovaj dan je da se naši pacijenti što pre oporave, ali najviše želimo da se nikada i ne dogodi da dođu kod nas”, kazao je dr Nenad Ilić.

Prema rečima direktora Klinike za kardiohirurgiju dr Dragana Milića, cilj zaposlenih na klinici je da se broj operacija sa 300 poveća na 500 godišnje, ali i da ne postoji lista čekanja za kardiohirurške zahvate. Uvode se i nove metode u lečenju pacijenata, ali će javnost sa tim biti blagovremeno obaveštena.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com