Zdravlje

Klinika za kardiohirurgiju dobila najsavremeniji ultrazvučni aparat

Klinika za kardiohirurgiju UKC Nis dobila je novi, najsavremeniji ultrazvučni aparat Mindray DC-80A u vrednosti od 60 000 evra koji ima sve neophodne sonde za preglede srca, krvnih sudova i parenhimatoznih organa, uključujući i transplantirane organe. Aparat je obezbedio Republički fond za zdravstveno osiguranje.

 

“U planu je da na našoj klinici otvorimo Centar za neinvazivnu dijagnostiku gde će se pored ultrazvučnih pregleda srca raditi i holter dijagnostika, stres eho test i test opterećenja. Radiće se i kompletna dijagnostika krvnih sudova, ultrazvučni pregledi perifernih arterija sa odredjivanjem ABPI, pregledi aorte i magistralnih arterija uključujući karotide i vertebralne arterija, pregledi proširenih vena, pregledi površinskih i dubokih vena na prisustvo tromboze. Sve to na jednom mestu na teret fonda uz uput lekara opste prakse”, kazao je dr Milić.

On je uveren da će ih u ovoj nameri podržati uprava UKC Niš obezbeđivanjem i preraspodelom neophodnog osoblja, kako bi pacijentima obezbedili brzu, pravovremenu i tačnu dijagnostiku bez upućivanja u druge organizacione jedinice ili privatne ustanove, čime se sprečava gubitak dragocenog vremena i sprečava finansijsko iscrpljivanje bolesnika odlaskom u privatne ordinacije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com